CJAS Gorj a eliberat 208 carduri europene de sănătate

320

În mai puţin de două luni, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a eliberat 208 carduri europene de sănătate. Pentru 12 dintre acestea, solicitările au venit pe e-mail-ul instituţiei.

Cardul european reprezintă documentul care conferă titularului asigurat dreptul la prestaţii medicale necesare în cadrul unei şederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene. Acesta se eliberează asiguratului gorjean de către CJAS Gorj, în urma unei solicitări depuse la sediul instituţiei sau prin e-mail.
Peste două sute de persoane din judeţul nostru au solicitat eliberarea unui astfel de card. „208 carduri de sănătate am eliberat de la 01.01 până pe 19.02, dintre care 12 prin mail”, a confirmat Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.

Valabile şase luni
Eliberarea cardului european se face la cererea persoanei asigurate. Acesta poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE. Pentru a obţine acest document, persoanele asigurate trebuie să facă o solicitare în acest sens către Casa de Asigurări Sociale de Sănătate de care aparţin. Cardurile au o valabilitate de 6 luni de la data emiterii şi acoperă acordarea îngrijirilor medicale de imediată necesitate. Cardul european nu acoperă situaţia în care o persoană pleacă într-un alt stat membru al UE/SEE pentru a beneficia de tratament medical.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here