CJAS are 51 de contracte cu furnizorii de servicii medicale în ambulatoriul de specialitate

410

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a derulat, în anul 2017, 51 de contracte cu furnizorii de servicii medicale în ambulatoriul de specialitate pentru specialități clinice. Bugetul alocat acestora este de 9.759.000 de lei.

Contractarea serviciilor medicale de specialitate din ambulatoriu pentru specialităţi clinice a avut în vedere optimizarea repartiţiei teritoriale, astfel încât toţi asiguraţii judeţului să aibă acces la o gamă largă de tipuri de servicii medicale de specialitate clinică. “În vederea realizării obiectivelor propuse, Casa de Asigurări de Sănătate Gorj a derulat, în anul 2017, un număr de 51 de contracte cu furnizorii de servicii medicale în ambulatoriul de specialitate pentru specialitati clinice, bugetul alocat fiind de 9.759.000 de lei”, a confirmat Daniel Șurlea, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj.
Potrivit aceleiași surse, la nivelul județului Gorj există o structură echilibrată a indicatorului de acoperire a populației cu medici de specialitate care acordă servicii medicale în ambulatoriul de specialitate clinic, obiectivul urmărit fiind acela de a asigura dezvoltarea ambulatoriului de specialitate, în scopul reducerii cheltuielilor efectuate în spitale, şi a degrevării spitalelor de cazurile internate nejustificat prin rezolvarea mai multor cazuri în ambulatoriu. “Cu toate că există o concentrare a medicilor specialiști în municipiul Târgu-Jiu, putem spune că și cea mai mare parte din celelalte centre urbane, pentru specialitățile de bază – chirurgie, pediatrie, medicină internă, obstetrică ginecologie – sunt acoperite din punct de vedere al existenței cel puțin a unui medic din specialitățile menționate. Există și specialități clinice pentru care la nivelul județului Gorj nu există medici, cum ar fi: reumatologie; hematologie; neonatologie; neurochirurgie; radioterapie”, precizează Daniel Șurlea, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here