CJAS a imputat peste 11.600 de lei, în primul trimestru

224

Corpul de Control al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a finalizat raportul activităţilor derulate în perioada ianuarie-martie. Au fost realizate 40 controale, dintre care 39 tematice şi unul operativ. Furnizorilor de servicii medicale, prinşi pe picior greşit, li s-au imputat 11.689,21 de lei.

În primul trimestru al anului în curs, Corpul de Control al CJAS a verificat activitatea unui număr de 40 furnizori de servicii medicale. Între controalele efectuate, unul s-a derulat la unităţi spitaliceşti, fiind vorba despre un control tematic. 17 controale au vizat medicii de familie și 12 furnizorii de medicamente. Patru furnizori de îngrijiri la domiciliu au fost verificați în primele trei luni ale anului. De asemenea, s-au efectuat controale și la ambulatoriu de specialitate clinic, dar și la ambulatoriu de specialitate paraclinic.
Cu această ocazie s-au depistat câteva neconformităţi, fapt pentru care inspectorii CJAS au aplicat sancţiuni în valoare de 11.689,21 lei.
De asemenea, tot în primul trimestru al anului în curs s-au recuperat 13.254,20 lei, din care 8.555 lei provin de anul curent.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here