CJ Gorj şi MS investesc 2.000.000 de lei în Spitalul de Pneumoftiziologie

338

Două milioane de lei s-au alocat Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu pentru achiziţionarea de aparatură medicală şi executarea unor reparaţii capitale. Banii au fost repartizaţi de Ministerul Sănătăţii, iar Consiliul Judeţean Gorj s-a angajat să susţină cofinanţarea. Managerul Ion Ciochină este bucuros că unitatea pe care-o conduce va fi complet modernizată şi dotată, în acest an.

În acest an, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a beneficiat de sume importante de bani, cu care s-au şi început lucrările. Se munceşte la înlocuirea tâmplăriei interioare, valoarea investiţiei fiind de 300.000 de lei. Consiliul Judeţean a mai aprobat 950.000 de lei pentru reparaţii curente reabilitare spital, ceea ce presupune lucrări de finisaje interioare, constând în: reparaţii tencuieli interioare la pereţi şi tavane, gletuieli; zugrăveli lavabile interioare; montat faianţă în dreptul lavoarelor existente în saloane, săli tratament, cabinete medicale; montat tapet din PVC, antistatic, antibacteriologic, la pereţi (holuri, laboratoare, săli de tratament, radiologie şi altele); şape autonivelatoare, montat pardoseli din PVC, antistatic, antibacteriologic, în saloane, cabinete medicale, săli de tratament, încăperi tehnice, oficii, laboratoare şi radiologie; montat mână curentă protecţie pereţi în saloane, holuri, cabinete medicale, săli de tratament, săli de mese, laborator explorări funcţionale şi radiologie.

Două milioane de lei de la MS şi CJ
Pe lângă investiţiile aflate în derulare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” a mai primit, recent, încă 2.000.000 lei de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean. Cum vor fi utilizaţi aceşti bani a explicat Ion Ciochină, managerul spitalului: „cu jumătate din sumă, respectiv 10 miliarde 210 milioane lei vechi vom face dotarea cu echipamente medicale, noi solicitând banii conform art. 190 din Legea 95 din subvenţii de stat de la Ministerul Sănătăţii şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean; ni s-a aprobat 918.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii şi 103.000  de lei de la Consiliul Judeţean. Din aceşti bani se achiziţionează: sistem de radiologie digital cu arhivare şi vizualizare imagini, spirometru, analizor automat biochimie, staţie sterilizare autoclav, hotă flux laminar, analizor automat hematologie, aparat electroterapie, aparat magnetoterapie, aparat ultrasunet şi aparat microunde. Pentru reparaţii capitale, am solicitat 975.000 de lei, adică 926.000 de la Minister şi 49.000 de la Consiliul Judeţean. Cu aceşti bani înlocuim acoperişul spitalului”.
Managerul Ion Ciochină spune că, după realizarea acestor investiţii, Spitalul de Pneumoftiziologie va fi complet modernizat şi dotat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here