CJ Gorj a recepţionat drumul Pociovalişte – Siteşti – Bumbeşti Piţic

616

Lucrările de reabilitare a tronsonului de drum Pociovalişte – Siteşti-Bumbeşti-Piţic (DJ 665D) au fost finalizate. Recepţia obiectivului de investiţii s-a făcut în data de 10 decembrie, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, a viceprimarului oraşului Novaci, a primarului comunei Bumbeşti-Piţic şi a reprezentantului constructorului.

IMG_7817Obiectivul de investiţie “Reabilitare sistem rutier pe DJ 665D, km 0+000 – km 4+810, Pociovalişte (DN67C) – Siteşti -Bumbeşti Piţic (DN67), Judeţul Gorj”, a fost inclus şi aprobat în lista cheltuielilor de investiții a CJ Gorj pe anul 2014. În baza contractului nr. 1.801/7.02.2014, încheiat între Consiliul Judeţean Gorj – în calitate de beneficiar şi constructorul lucrării – SC SECOL ROMÂNIA SRL, valoarea contractată este de 5.634.498,45 lei fără TVA, iar perioada de execuţie este de 20 de luni, începând de la data comunicată prin ordinul de începere a lucrărilor (17.03.2014). “Acest tronson este deosebit de important, deoarece ne legăm de drumul naţional Târgu-Jiu – Râmnicu Vâlcea, de localitatea Novaci şi venind de la Turburea prin Săcelu ajungem la drumul judeţean de sub munte. Practic, aici se închide un circuit de infrastructură rutieră modernizat pentru punerea în valoare a potenţialului turistic”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
IMG_7821Lucrările au fost finalizate, recepţia obiectivului de investiţii făcându-se în cursul zilei de 10 decembrie, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, a viceprimarului oraşului Novaci, a primarului comunei Bumbeşti-Piţic şi a reprezentantului constructorului.
Principalele categorii de lucrări care s-au executat în cadrul reabilitării drumului județean 655D, Pociovalişte (DN67C) – Siteşti – Bumbeşti Piţic (DN67), pe o lungime de 4,81 km, sunt: burdușiri, plombări cu mixtură asfaltică, strat de uzură, drumuri laterale, opt podeţe noi, refacere podeţe dalate, două poduri, şanţuri, rigole, parapet metalic pe 78 de metri, marcaje, rigole, semnalizare şi borne kilometrice.
Minodora Sucea

IMG_7833

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here