CJ Gorj a pregătit proiecte pentru modernizarea drumurilor județene

349

Infrastructura reprezintă una dintre prioritățile Consiliului Județean Gorj, investițiile în acest domeniu continuând și în 2017. Conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj a întocmit proiecte pentru reabilitarea a trei tronsoane de drumuri judeţene.

Pentru modernizarea drumurilor județene au fost depuse proiecte la Ministerul Dezvoltării şi în cadrul programelor de dezvoltare a localităţilor. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, a declarat că documentaţiile sunt gata, fiind nevoie doar de aprobarea sumelor necesare. Drumurile, ce urmează a fi modernizate sunt cele care traversează localitatea Padeş, şoseaua care leagă comuna Runcu de localitatea Teleşti şi drumul judeţean Bâlteni – Ioneşti. „Este nevoie de zeci de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor, dar prioritate pe noul Program Naţional de Dezvoltare Locală au anumite proiecte de modernizare a drumurilor judeţene. Este vorba de un tronson de 18 kilometri în localitatea Padeş, de la Apa Neagră la Valea Mare. Drumul ce leagă Arcani – Câmpofeni – Teleşti este pus pe PNDL. De asemenea, Drumul Judeţean ce leagă localităţile Bâlteni – Urdari – Turceni – Ioneşti – limită cu Mehedinţi. Sunt trei tronsoane de drum pe care le-am depus şi sperăm să obţinem finanţare“, a declarat Cosmin Mihai Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Președintele Consiliului Judeţean Gorj susține că alte zeci de proiecte ale autorităţilor locale aşteaptă să primească finanţare. Cosmin Mihai Popescu a precizat că, în prezent, se încearcă o centralizare a proiectelor existente la nivelul primăriilor pentru a se vedea care este suma necesară pentru implementarea acestora. „Mai este un program care acum este în evaluare pe componentele sale: este vorba de şcoli, alimentări cu apă, canalizare şi infrastructură. Cred că, de săptămâna viitoare, putem să ştim suma şi numărul de proiecte pe fiecare Unitate Administrativ – Teritorială (UAT) din judeţul Gorj“, a precizat Cosmin Mihai Popescu, președintele Consiliului Judeţean Gorj. Conducerea CJ Gorj face demersurile necesare pentru a obține cât mai multe fonduri pentru proiectele ce urmează a fi implementate la nivelul județului nostru.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here