Ciurel, Ogârlaci şi 15 şefi din CEO, la întâlnire la Săcelu

141

Şeful Complexului Energetic Oltenia(CEO), Laurenţiu Ciurel, directorul Diviziei Miniere, Vasile Ogârlaci, alţi 15 şefi de departamente din CEO, alături de şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, de prefectul, Claudiu Teodorescu şi de reprezentanţii autorităţilor locale din Săcelu şi-au dat întâlnire joi după-amiaza în această localitate. Vizita nu a fost una de curtoazie ci a fost realizată cu intenţia de a găsi soluţii pentru dezvoltarea staţiunii Săcelu, a Bazei de Tratament aparţinând Diviziei Miniere, şi implicit CEO, şi a turismului local.

Discuţiile începute la ora 13.00 s-au finalizat la ora 18.00, participanţii elaborând un plan de măsuri ce trebuie puse în practică în săptămânile următoare. Se caută, de asemenea, surse de finanţare, pentru ducerea la final a acestor proiecte, mai ales că se vrea să se rezolve problema apei la Baza de Tratament, dotarea cu mobilier a acesteia şi mărirea capacităţii de cazare a unităţii. Totul va fi concretizat în documente, pentru a se găsi rezolvarea problemelor de la Săcelu, în cel mai scurt timp. ,,Împreună cu preşedintele Consiliului judeţean si reprezentaţii din conducerea CEO, autoritatea locală, primărie, consiliul local de la Săcelu am avut o întâlnire în staţiune, la care a participat şi colegul, Horaţiu Gorun. La această întâlnire am încercat să găsim soluţii în urma cărora staţiunea să arate mai bine, să aibă mai mulţi turişti, să reuşim să creăm locuri de muncă, să le aducem locuitorilor venituri mai mari. Pentru a putea demara aceste activităţi trebuie să ne aşezăm la masă. Ideea Consiliului judeţean şi a colegilor de la CEO a fost de a planifica aceste întâlniri de a le segmenta”, a declarat, ieri, prefectul Claudiu Teodorescu. ,,La prima întâlnire am discutat, în special, de Baza de Tratament de la Săcelu, să fie ajutată de CEO. Baza trebuie amenajată, să fie mai competitivă pe piaţa turistică, şi este necesar să o promovăm. Orice turist care vine în Săcelu lasă, în afara Bazei de Tratament, bani. Banii înseamnă creştere economică pentru zonă şi ne interesează să vină cât mai mulţi bani. Încercăm cu cei de la CEO să dezvoltăm Baza de Tratament”, a completat prefectul.

Puţ făcut pentru comunitate
Pentru a se mări debitul apei la Săcelu în localitate se va săpa un puţ, s-a mai stabilit la întâlnirea din staţiunea turistică. ,,Urmează să avem alte două întâlniri în zonă cu reprezentanţii serviciilor de turism, pentru a încerca să promovăm cât mai mult zona, a doua cu reprezentaţii de la Muzeul Judeţean, cu reprezentanţii de cultură, educaţie pentru că ne interesează foarte mult să venim cu un festival în zona respectivă cu câteva lucruri legate de istoria băilor termale de la Săcelu. Noi, deja avem creionată o gândire în acest sens. Strategia comunei Săcelu a fost elaborată în 2007- 2013”, a conchis Teodorescu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here