Ciurel, dosar penal in rem pentru violarea vieții private

629

Deja inculpat în dosarul ,,Turceni-Rovinari”, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, mai este protagonistul unui nou dosar penal. Asta urmare a aparaturii electronice găsite, săptămâna trecută în fostul său birou de la CEO, care vineri a fost și ridicată de către polițiști. IPJ Gorj i-a deschis astfel lui Ciurel dosar penal in rem pentru infracţiuni ce aduc atingere vieţii private.

Dispozitivele lui Ciurel, care au făcut atâta vâlvă la nivel județean și chiar național, au fost ridicate, vineri, de la sediul companiei de către poliţişti, în vederea începerii cercetărilor fostului manager privat al CEO. Aparatura în cauză, un aparat de bruiaj și se vehiculează o cameră video montată într-un ceas, au fost inventariate, miercuri, de o comisie a companiei, alături de alte bunuri din biroul fostul manager Laurenţiu Ciurel, ca urmare a faptului că acesta nu a eliberat încăperea la data la care a fost notificat de către conducerea unităţii, respectiv 2 februarie 2016, orele 18,00. Toate documentele şi aparatura electronică din biroul fostului director general au fost sigilate şi depuse, atunci, în cutii speciale, urmând să fie desfăcute în prezenţa lui Laurenţiu Ciurel şi analizate de o comisie constituită din ordinul Directoratului unităţii. Cutiile în cauză au fost desigilate de către polițiști, care au ridicat, vineri, obiectele în cauză, care fuseseră inventariate și îl așteptau pe Ciurel, aflat în concediu medical.
“Reprezentanţii IPJ Gorj au întocmit dosar penal in rem pentru articolul 226 alineatul 5 din Codul Penal violarea vieţii private, infracţiuni care aduc atingere domiciliului şi vieţii private în cazul dispozitivelor electronice găsite în biroul fostului director general al Complexului Energetic Oltenia. Se fac cercetări pentru a se afla dacă aparatura a fost deţinută legal”, a spus Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here