Ciurel a supărat sindicatele mici din CEO

303

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, nu a fost pe placul unora dintre liderii de sindicat care au vizionat, luni seara, declaraţiile făcute de acesta la TVSud. Mai exact, sindicaliştii s-au declarat revoltaţi de intenţia directorului general de a interveni la vârful Guvernului pentru a se desfiinţa astfel sindicatele mici din companie.
Sindicaliştii spun că managerul a vorbit fără să cunoască Codul Muncii care protejează aceste organizaţii care se pot înfiinţa chiar cu 15 membri, el trebuind să se ocupe de vânzarea de energie şi nu de sindicalismul anti-administraţie din zona Motru. “Ciurel să-şi vadă de vânzarea de energie şi nu de destabilizarea sindicatelor care îi stau în coastă. Managerul blamează sindicatele mici, deoarece ştie că acestea nu s-au vândut administraţiei, neputând fi cumpărate ca altele de mari dimensiuni care s-au pus pe tavă dânsului.
Sindicatele mici nu au promis nici posturi, nici alte avantaje pe care le-au luat sindicaliştii de la organizaţiile care se folosesc de membrii lor pentru ambiţiile personale.
Este ruşinos să se declare că se intervine la premier pentru radierea sindicatelor mici, demersul fiind prea mare pentru o acţiune căreia Ciurel încearcă să nu-i dea însemnătate. Managerul ar trebui să aibă alte priorităţi de genul, realizarea unor comisii care să reverifice dosarele viitorilor disponibilizaţi, deoarece acolo sunt şi vor fi mari probleme”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la UMC Lupoaia.
Sindicalistul critică faptul că, managerul CEO nu respectă CCM-ul legat de plata salariilor lunare, anunţând că acestea vor putea fi luate, pe viitor, şi cu întârzieri mai mari decât s-au luat ultima dată.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here