Ciurel: “Electra 2 este ca o căsătorie între doi bărbaţi”

131

picture 016Fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, a criticat ieri noua găselniţă a Ministerului Economiei de a realiza o aşa-zisă Electra 2.

Ciurel a menţionat că în opinia sa, această variantă de companie ar fi ca ,,o căsătorie între doi bărbaţi bolnavi”. Ciurel a criticat, în acest context, şi nerealizarea termocentralei de la Sărdăneşti.

Excluderea Hidroelectrica din vehiculata companie Electra 2 nu pare o variantă prea bună pentru Laurenţiu Ciurel, care a şi criticat ironic realizarea unei astfel de companii. “Electra 2 eu am discutat de ea la congresul de alegeri din PSD, când a fost ales Ponta. Electra 2 era fără Hidroelectrica atunci, la momentul respectiv. Electra 2 înseamnă, aşa ca să fiu mai plastic, este ca o căsătorie între doi bărbaţi. În care unul are SIDA şi celălalt are cancer”, a declarat Ciurel.

Sardăneşti, fâs electoral

Ciurel nu a avut vorbe de laudă nici în privinţa proiectului electoral “termo Sărdăneşti”, care în ciuda promisiunilor pedeliste ale lui Marcel Hoară, nu s-a mai realizat deşi au trecut 3 ani de zile de când liderii de atunci ai PD-L Gorj se lăudau cu realizarea acestei investiţii în comuna Plopşoru. “Era termen de execuţie acum trei ani, acum la ora asta trebuia să funcţioneze Sărdăneştiul după ce promiteau oamenii ăştia care ne spuneau că avea totul, autorizaţii de mediu, de funcţionare. Chiar că au cumpărat pământul spuneau. Ei nu mai ţin minte dar noi da. A fost campanie electorală”, a declarat Ciurel.

Marin Condescu anunţa şi el în vara lui 2008, în plină campanie electorală, că din acel an în Gorj ar fi urmat să se construiască două termocentrale noi. Una trebuia ridicată în comuna Plopşoru, satul Sărdăneşti, urmând să aibă o capacitate de 800 de megawaţi, iar cea de-a doua ar fi urmat să fie construită la Motru. Acesta trebuia să aibă o putere de 500 de megawaţi. Niciunul dintre aceste proiecte nu s-a realizat.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here