Ciupercile şi fructele de pădure din Godineşti, colectate pentru al cincilea an

720

Pe raza comunei Godineşti, o firmă colectează pentru al cincilea an fructe de pădure şi ciuperci recoltate din pădurile comunei. Societatea care are depozitul în Godineşti colectează, procesează, precum şi distribuie produsele sau le trimite la export.

Cei care vor să facă un ban în plus, pot merge la cules de fructe de pădure şi ciuperci în pădurile gorjene, pentru ca mai apoi cantitatea adunată s-o vândă societăţii din Godineşti. Depozitul a aparţinut unui cetăţean italian care între timp s-a hotărât să îl vândă.
“Depozitul este creat în scopul colectării de ciuperci şi fructe de pădure. Nu pot să vă spun dacă s-au creat locuri de muncă pentru că din câte cunosc se lucrează în regim sezonier, adică numai pe perioada recoltatului şi după aceea pentru procesare. De patru ani încoace în fiecare an s-au colectat ciuperci şi fructe de pădure. E un italian care şi-a cumpărat o suprafaţă de teren şi şi-a construit un depozit, cu tot ce înseamnă uscătoare. Da, sediul social al firmei este la Arad, italianul a vândut-o la altcineva care a păstrat denumirea”, a declarat Gheorghe Corbenu, primarul localităţii Godineşti.
În ceea ce priveşte proiectele de investiţii de pe raza comunei, Corbeanu precizează: “am depus un proiect pe Fondul de Dezvoltare Socială, pe componenta rromilor, unde la Şcoala din Pârâul de Pripor voi organiza în incinta şcolii terenuri, cu parcare, la terenul de fotbal să facem o platformă cu două module, cu vestiar şi duşuri”.
Andrada Bărăitaru

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here