Cititorii din Târgu-Cărbunești i-au sărbătorit pe bibliotecari

430

Sala de festivități de la ultimul etaj al Primăriei Târgu-Cărbunești s-a dovedit, joi după-amiaza, neîncăpătoare pentru cei aproape o sută de cititori din localitate, care au vrut să-i felicite, astfel, pe bibliotecarii orașului, de ziua lor. Asta deoarece în localitate s-a sărbătorit, cu mică întârziere, Ziua Bibliotecarului, manifestare care s-a dovedit un bun prilej de a se demonstra respectul pe care îl au bibliotecarii în comunitate, aportul pe care și-l aduc și ei în dezvoltarea orașului, dar și importanța pe care o are această profesie pentru elevi, tineri, dar și vârstnici. 

Directorul Bibliotecii Orășenești ,,Tudor Arghezi” din Târgu-Cărbunești, Ana Sîrbu Sută, a fost motorul acestei manifestări, care a adunat laolaltă pe cei mai mici cititori ai localității, pe adolescenți, cât și pe seniorii posesori de permis de citit în acestă unitate de cultură. De altfel, iubirea pentru lectură și stima pentru cărți s-a putut citi în privirile celor prezenți, asta în timp ce vorbele calde ale bibliotecarelor i-au purtat pe participanți în istoria profesiei de bibliotecar și a apariției primelor biblioteci.
S-a discutat, în acest cadru, și despre problemele pe care le au bibliotecarii în desfășurarea profesiei, de lipsuri, de fondul de carte insuficient, de lipsa programelor adecvate de calculator, dar și despre colegialitate, prietenie și despre raportul sincer dintre cititor și bibliotecar. Au luat cuvântul aici reprezentanții Bibliotecii Județene, care au felicitat colectivul Bibliotecii Târgu-Cărbunești pentru manifestarea în desfășurare dar și pentru munca din instituție. S-a vorbit despre importanța și amprenta pe care o pun cărțile, dar și despre istoricul bibliotecii din Cărbunești. Au luat aici cuvântul atât fostul primar Cristian Toder Pasti, cât și actualul edil al localității Dănuț Birău.
Totul s-a finalizat cu o premiere a fidelilor cititori, primul urcat pe podium fiind chiar cel mai mic cititor al bibliotecii, un băiat de doar 3 ani.
Au primit cărți și diplome și alți posesori ai permisului de citit din biblioteca orașului Târgu-Cărbunești, asta în timp ce bibliotecarele au fost intens felicitate pentru munca pe care o depun în slujba comunității.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here