Citesc și azi «Gorjeanul» cu pasiune și cu interes!

457

Pentru mine, «Gorjeanul» este un ziar care îmi mângâie sufletul și mă ajută să trăiesc dincolo de cei optezeci de ani ai mei! În paginile acestui ziar, am scris despre munca mea la catedră, despre Universitatea Craiova, despre anii mei de școală și din armată, despre viața mea, despre oamenii pe care îi iubesc! De aceea, «Gorjeanul» este însăși viața mea, pe care o simt atunci când trebuie să facem ceea ce trebuie, ce ni se cere, ce ne impune comunitatea și nu dăm niciodată ocazia vocii noastre interioare să se facă auzită. Oricât de tare ar striga înlăuntrul sufletului nostru, n-o auzim pentru că vocea lui “trebuie” este mult mai puternică și ne îndeamnă să ne bucurăm de sărbătoarea ziarului nostru de suflet! Citesc și azi «Gorjeanul» cu pasiune și cu interes, mai scriu din când în când, chiar dacă uneori viața ne-ar arăta că nu suntem tocmai împliniți, că nu suntem mulțumiți de ceea ce trăim. În încheiere, LA MULȚI ANI, Ziarule «Gorjeanul»!

Învăţător, Gheorghe Scurtu

La ceas aniversar, urez cotidianului «Gorjeanul» viaţă lungă, să continue cu realizări consistente şi de substanţă! Gazeta «Gorjeanul», în paginile sale, a oferit informaţii utile, găzduind schimburi de idei şi o diversitate de opinii, dând dovadă de echilibru, modelând conştiinţe şi realitatea cotidiană. Ca urmare, peste timp, am savurat, cu mult interes, paginile culturale, de artă, critică şi poezie, în care am remarcat verva, umorul şi talentul unor distinşi oameni de litere şi de cultură, printre care s-au regăsit, în timp, maeştrii: Sabin Velican, Pompiliu Marcea, Viorel Gîrbaciu, Jean Cănăvoiu, Spiridon Popescu, Artur Bădiţa, Grigore Haidău, Gelu Birău, Vasile Donea, Zenovie  Cârlugea, I.D. Sicore, Vasile Gogonea, Ion Popescu-Brădiceni şi mulţi alţii, cărora le mulţumesc cu gratitudine pentru frumuseţea spirituală a panseurilor care mi-au oferit mari satisfacţii intelectuale.
Se demonstrează, astfel, că mirabila sămânţă a geniului marilor maeştri ai culturii, artei sau gazetăriei, sădită de Jean Bărbulescu, Josef Keber, Alexandru Ştefulescu, Tudor Arghezi, Constantin Brâncuşi şi alţii, în mod apoteotic, a dat roade spectaculoase.
Urez tinerilor discipoli ai „Gorjeanului” să egaleze realizările spirituale ale mentorilor lor şi să practice gazetăria cu dăruire, prestanţă, pasiune, spirit ludic, umor, vervă, talent, profesionalism şi coloană vertebrală, privind spre viitor aşa cum spunea, cu tâlc, marele Brâncuşi, spre folosul tuturor gorjenilor!
LA MULŢI ANI, «GORJEANULE»!
Avocat, Nicolae BĂDIŢA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here