Circa 1700 de absolvenţi de liceu, aşteptaţi la BAC-ul de toamnă

331

Aproximativ 1.700 de absolvenţi de liceu ar urma, potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, să susţină examenul de Bacalaureat în sesiunea august – septembrie.  Peste 1.400 de candidaţi s-au şi înscris; alţi aproape 300 sunt aşteptaţi să se înscrie în august, dar numai dacă reuşesc să promoveze examenul de corigenţă.

Absolvenţii de liceu care nu au participat sau nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea iunie – iulie s-au putut înscrie, în perioada 13 – 17 iulie, la cea de-a doua sesiune a examenului. La nivelul judeţului Gorj, în aceste cinci zile s-au înscris peste 1.400 de candidaţi. Potrivit conducerii IŞJ Gorj, numărul acestora ar putea să crească până la 1.707. „În vederea susţinerii examenului de Bacalaureat în sesiunea august – septembrie s-au înscris deja 1421 de absolvenţi de liceu, 1.065 din seria curentă şi 356 din seriile anterioare. De asemenea, mai avem 286 de elevi care se vor putea înscrie în august, dacă vor susţine şi vor promova examenul de corigenţă”, a precizat inspectorul şcolar general Ion Işfan. Sesiunea de corigenţe destinată elevilor din clasele terminale de liceu se va desfăşura în perioada 4 – 5 august. Cei care vor promova corigenţele se vor putea înscrie la Bacalaureat în data de 7 august 2015.

Patru centre de examen
La nivelul judeţului nostru ar urma să fie stabilite patru centre de examen pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Potrivit şefului IŞJ Gorj, trei dintre acestea vor fi organizate la nivelul municipiului Târgu-Jiu, iar unul în judeţ. Probele din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat vor începe pe 17 august şi se vor desfăşura după următorul calendar: 17 – 18 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 18 – 19 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională; 20 – 21 august – evaluarea competenţelor digitale. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, este programată pe 24 august. Proba obligatorie a profilului se va desfăşura pe 26 august, iar proba la alegere a profilului şi specializării pe 28 august. Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, vor putea fi depuse şi contestaţiile. Acestea vor fi soluţionate în perioada 2 – 3 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în cursul zilei de 4 septembrie. Media minimă de promovare, pentru fiecare disciplină în parte, este 5, iar media finală, a notelor la toate materiile, necesară pentru promovarea examenului de Bacalaureat, este minimum 6.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here