Circa 100 de medici de familie din Gorj fac testări Covid în cabinete

745

Gorjenii se vor putea testa rapid pentru Covid la medicii de familie care au încheiat contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate. În total, circa 100 de medici de familie din județ s-au înscris în acest program. Medicii vor primi 50 de lei pentru fiecare persoană testată, reprezentând contravaloarea testului, manopera, materialele și echipamentele de protecție necesare testării.
Testarea este gratuită pentru cei care au simptome sau au fost în contact direct cu un bolnav pozitiv. Medicii de familie pot testa atât persoanele înscrise în lista proprie, cât și oricare alte persoane, cu condiția ca acestea să fie eligibile, la un interval de cel puțin 48 de ore între două testări succesiv.
Validarea și decontarea de către casele de asigurări de sănătate a activității de testare se realizează pentru fiecare persoană care a fost raportată în Corona Forms și pentru care medicul de familie nu a perceput sume suplimentare.
Ministrul Sănătății a anunţat că peste 3800 de medici familie au încheiat contracte pentru testarea în cabinete pentru depistarea COVID-19. Alexandru Rafila le-a mulţumit medicilor de familie pentru implicare şi îi încurajează să participe în număr cât mai mare la efortul naţional de control al pandemiei şi de reducere a numărului de cazuri grave şi de decese, care se poate realiza numai prin solidaritate şi profesionalism. Potrivit acestuia, testarea la medicul de familie reprezintă soluţia pentru accesul facil al bolnavilor la diagnostic rapid, evaluare şi monitorizare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here