Ciprian Florescu, investit prefect al judeţului Gorj!

459

Marţi, la sediul Palatului Administrativ din Târgu-Jiu, a avut loc ceremonia de investire a noului prefect al judeţului Gorj, Ciprian Florescu.

Prezent la eveniment, directorul general din cadrul MAI, Teodor Gheorghe, a dat citire ordinului primului-ministru de numire în funcţie a lui Florescu, momentul fiind urmat de rostirea jurământului de către proaspătul reprezentant al Guvernului în teritoriu. “Domnule prefect vă urez bun venit la conducerea Instituţiei Prefectului Judeţul Gorj, în rândul înalţilor funcţionari publici, vă doresc putere de muncă, sănătate. Am vrea să ştim că şi cu dumneavoastră la conducerea Prefecturii Gorj se va monitoriza şi respecta aplicarea legii în favoarea locuitorilor acestui judeţ”, a declarat reprezentantul MAI.
În acelaşi timp cu numirea lui Florescu, de la funcţia de prefect şi-a luat rămas-bun Gheorghe Paraschivu, care a încheiat o etapă profesională, mulţumind colegilor, instituţiilor cu care a colaborat şi tuturor primarilor din judeţ. “Este un moment important pentru cariera mea astăzi; se încheie o parte din evoluţia mea profesională, dar şi din viaţa mea. A fost o perioadă plină de evenimente şi plină de realizări, zic eu, o perioadă în care lucrurile s-au derulat cu repeziciune. N-aş fi putut realiza toate acestea fără sprijinul Guvernului, fără sprijinul colegilor din Instituţia Prefectului, din Consiliul Judeţean, din Primăria Municipiului Târgu-Jiu, tuturor primarilor din unităţile administrativ-teritoriale ale judeţului Gorj, şefilor de instituţii deconcentrate şi, nu în ultimul rând, tuturor cetăţenilor acestui judeţ şi, acum la final de mandat, vă mulţumesc din suflet”, a subliniat Paraschivu.

Planurile lui Florescu
Până săptămâna trecută, Ciprian Florescu ocupa funcţia de vicepreşedinte în cadrul Consiliului Judeţean Gorj. Din noua poziţie pe care o ocupă, acesta îşi doreşte definitivarea unor lucrări importante de la nivelul judeţului şi adunarea de cât mai multe reuşite pe care să le pună pe tapet atunci când îşi va încheia mandatul.
“Este într-adevăr un moment dominat de emoţie pentru că, întâi de toate, e vorba de o schimbare în cariera mea profesională. În aceeaşi măsură, recunosc că această funcţie, dincolo de onoarea pe care ţi-o dă, impune şi o uriaşă responsabilitate pe care sper din suflet, cu ajutorul colegilor, cu ajutorul şefilor de instituţii publice deconcentrate, să o duc la bun sfârşit, să am acele realizări de care judeţul Gorj are nevoie şi, bineînţeles, sfârşitul mandatului atunci când va fi, să fie unul cu plusuri. Emoţii sunt evident pentru că am întâlnit astăzi în sală, oameni extraordinari, care mi-au deschis drumul spre administraţie, oameni care au fost alături de mine de-a lungul anilor şi este firesc să simţi încărcătura emoţională pe care ţi-o transmit astfel de întâlniri. În aceeaşi măsură, este un moment care înseamnă deschiderea spre un alt drum. Trag nădejde că tot ceea ce se va întâmpla în perioada următoare, chestiuni ce vor implica Instituţia Prefectului, va reprezenta exact cursul firesc pentru o aşezare a lucrurilor şi pentru o evoluţie pe care ne-o dorim cu toţii pentru judeţul Gorj şi pentru gorjeni. Deşi e începutul, problemele sunt deja pe tapet. Sunt multe chestii care aşteaptă intervenţie. Întâi de toate, din postura pe care o am din acest moment mă gândesc la a respecta într-adevăr jurământul pe care l-am depus astăzi şi a fi reprezentantul legalităţii în judeţul Gorj. Voi veghea la implementarea corectă a politicilor guvernamentale în judeţul nostru, iar în ceea ce priveşte chestiunile punctuale, le vom lua pe fiecare rând cu rând şi vom căuta rezolvarea lor. Sunt multe chestiuni care aşteaptă rezolvare, şi DN 66, şi centura ocolitoare a oraşului şi, mai nou, podul peste Jiu din zona Turcineşti, dar mă gândesc şi la legea fondului funciar, la chestiuni ce au necesitat stoarceri grele de minţi şi de creiere în ultima perioadă, dar nu şi-au găsit soluţionarea aşa cum şi-ar fi dorit cetăţeanul”, a declarat noul prefect al judeţului Gorj.
Gheorghe Paraschivu a îndeplinit funcţia de prefect al judeţului Gorj din februarie 2016 şi până în prezent, acesta urmând a se întoarce la fostul său loc de muncă din cadrul Trezoreriei. Hotărârea de Guvern privind numirea lui Ciprian Florescu a fost aprobată în şedinţa de săptămâna trecută.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here