Cioloş, şi-a susţinut punctul de vedere în privinţa Politicii Agricole

193
Dacian Cioloş a spus, într-o scurtă declaraţie de presă , la finalul audierilor din PE că audierea sa a prilejuit o dezbatere foarte impresionantă, el declarându-se plăcut surprins să vadă interesul dar şi diversitatea de opinii manifestate faţă de PAC.

„A fost o dezbatere foarte interesantă din punctul meu de vedere. Cunosc o patre din membrii comisiei şi am fost plăcut impresionat să văd interesul şi diversitatea de opinii în ceea ce priveşte PAC. Cred că este un lucru important pentru viitorul PAC”, a spus el.
Cioloş a spus că a avut ocazia să îşi prezinte propria viziune despre viitorul PAC, adăugând însă că va fi necesară în continuare să existe o largă consultare. După această declaraţie, el a primit patru întrebări din partea jurnaliştilor prezenţi, toate fiind referitoare la aspecte pe care le-a menţionat deja în timpul audierilor.Astfel, Cioloş a reiterat în faţa presei că în ceea ce priveşte regândirea plăţilor directe „obiectivul nu este de a pierde bani”. „Doar că în trecut am avut referinţe istorice. Acum trebuie să găsim criterii pentru o distribuire mai echilibrată. Dar va trebui o consultare largă pentru a găsi soluţii echilibrate”, a adăugat el.
El a mai reamintit că UE are o agricultură diversă şi că a demonstrat că este capabilă să propună măsuri care să pună în valoare aceste bogăţii ale sale. „Cred că vom putea asigura un echilibru. Acesta va depinde de Comisie dar şi de Consiliu şi de PE pentru că vă reamintesc că suntem într-un domeniu al codeciziei iar acesta este un lucru bun pentru PAC”, a spus Cioloş.
Selecţie realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here