Cioloș nu exclude guvern minoritar USR

482

Dacian Cioloș a declarat miercuri după discuția cu liderii PNL și UDMR că nu are intenția de a renunța la mandatul primit și că nu este exclus ca USR să-și asume o guvernare minoritară, poate chiar monocoloră, pentru a trece țara prin iarnă.

„Trebuie să oferim un guvern cu soluții concrete cât mai repede. Am prezentat o parte din program cu soluții pentru ținerea sub control a prețurilor la energie și tinerea sub control a situației pandemice. Am avut reacții pozitive, aș zice, față de propunerile făcute. Așteptăm acum decizia PNL și UDMR dacă sunt gata să înceapă negocierile. Am auzit din ambele părți că formula viabila și cea mai realistă acum este între cele trei partide. Eu am fost foarte clar că pentru noi nu există altă formulă de majoritate, nici cu PSD, nici cu AUR. Acum e vorba de asumarea responsabilității lor. Vedem dacă PNL e responsabil – nu au mers cu propunere de premier, dar pot vota un premier propus de Klaus Iohannis”, a declarat Cioloș.

Dacian Cioloș ia în calcul și formarea unui guvern minoritar USR cu susținerea PNL în Parlament. Decizia va fi discutată de liderii USR în funcție de disponibilitatea liberalilor de a susține această variantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here