Ciolocoi şi-a luat măsuri pentru o funcţie la IŞJ Gorj

278

ciolocoiViitorul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, liberala Mădălina Ciolocoi, nu a putut fi inspector şcolar adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean(IŞJ) Gorj, în ciuda carnetului său de partid. Şi asta deoarece Ciolocoi nu era printre metodiştii care au intrat în Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional.

Fără intrarea în acest organism, Ciolocoi rămânea un simplu cadru didactic, ea neputând ocupa vreo funcţie de conducere la nivel de şcoală sau de Inspectorat Şcolar. Pe acest considerent, Ciolocoi nici nu s-a uitat la Victor Banţa când i s-a propus, peste noapte, funcţia de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Gorj, ştiind că o altă funcţie, cu pregătirea sa, doar de cadru didactic, nu poate obţine pe linie politică. În acelaşi timp asta demonstrează că Ciolocoi nu era convinsă că poate obţine funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, atât timp când se pregătea pentru concursul pentru un post de conducere în învăţământ, şi asta pe ultima sută de metri înainte de şedinţa de Birou Politic al PNL Gorj. Formularul de selecţie on-line, de pe site-ul Ministerului Educaţiei, privind participarea la concursul în cauză, s-a făcut în perioada 6-17 iunie 2012. Pe 15 iunie, Ciolocoi era votată în Biroul Politic pentru a ocupa funcţia lui Victor Banţa ea completând formularul anterior, trecând deja de prima etapă de selecţie. Lista s-a publicat pe 18 iunie, iar acum urmează să îşi depună portofoliul cu documentele prevăzute în metodologie.

Ciolocoi i-a dat cu flit lui Banţa

Şi astfel, Mădălina Ciolocoi nu a dat înapoi când i s-a propus de către Dian Popescu, şeful PNL Gorj, funcţia pregătită pentru ruda sa ,Victor Banţa, ştiind că un alt tren nu ar fi prins prea curând. Ciolocoi a râvnit, iniţial, la un post de conducere la IŞJ Gorj dar nu l-a putut avea deoarece nu se înscrisese din timp la concursul de selecţie a cadrelor didactice în vederea constituirii Corpului Naţional de Experţi în Management Educaţional. A făcut-o însă acum, deşi avea o funcţie la Consiliul Judeţean pentru care nu mai avea nevoie de acest concurs, trecând deja faza on-line a competiţiei. Şi-a depus actele când nu avea însă nicio siguranţă că postul lui Banţa i se va pune ei pe tavă. Practic s-a pregătit de o funcţie în educaţie pentru viitor. A avut însă grijă să îi reproşeze fostului inspector guvernamental că ea a dus-o greu în Opoziţie în timp ce Banţa era bine şi cu funcţie la Putere. Tot Mădălina nu a cedat deloc în faţa lui Banţa deşi înainte cu ceva vreme spunea colegilor săi de partid că ar fi abandonat postul pentru cel căruia îi este nepoată.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here