Ciolacu, anunț pentru pensionari

29464

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, de Ziua Pensionarilor, că se fac toate eforturile pentru ca noua Lege a pensiilor să intre în vigoare din anul 2024.

„Vrem ca pensia să reflecte corect contribuția de o viață a fiecărui român. Am promis o nouă lege a pensiilor, pe care ne-am propus să o finalizăm și să o aplicăm de anul viitor, și care să elimine inechitățile existente la ora actuală în ceea ce privește sistemul de pensii. Măsurile cu care venim vrem să asigure acel echilibru social de care românii ajunși la vârsta de pensie au nevoie, iar pensiile pe care le încasează să nu se transforme în venituri de subzistență, ci să le asigure un trai decent. Pentru că respectul pentru generațiile de vârstnici înseamnă să-i protejăm și pe cei rămași singuri, ne vom asigura că interesele lor vor fi apărate și că beneficiază de îngrijirea de care au nevoie în cele mai bune condiții. Grija față de persoanele în vârstă este măsura respectului față de părinții, bunicii și toți înaintașii noștri. La mulți ani și sănătate, seniorilor României!”, a postat Marcel Ciolacu.

 

19 COMENTARII

 1. Să se țină cont de brutul care am avut la lună, sambete,duminici,10 si 12 ore lucrate la zi ,grupa de muncă si incasarile care ni le-ati luat pana si pe bănuții care ia-ți tras ce îi primeam pentru copiii, tineti cont ați furat anii de grupă ai sotului care a chinuit pe tractor zi si noapte,ne vrem drepturile noastre întâi si apoi mai vedem

 2. O recalculare a pensiilor nu se poate face decât prin recalcularea punctajului, luindu-se in calcul toate veniturile pentru care s-a platit contribuție la pensie și toate adeverintele care nu au fost luate în calcul.

 3. Dl.Ciolacu,noi de la Electrical am castigat grupa de munca in instanta.Ce veti face?Nu veti Mai acorda grupa de munca ca asa vreti d-voadtra?Anulati hotarari judecatoresti definitive si irevocabile?De ce nu Anulati si pensile speciale?

 4. Bună seara,
  O întrebare, pentru toți guvernanții. Domnilor, aveți părinți, sau bunici pensionari?
  Dvs. în ce lume trăiți…?
  Este o rușine, să fii pensionar, astăzi, în România după 45 de ani, de muncă???
  Am muncit din suflet, domnilor!!!
  RESPECTAȚI-NE, VĂ RUGĂM…!!!

 5. Pensiile când se majorează, să se majoreze după contributivitate și nu după cât de mică este pensia! Pentru ce să le dai un procent mai mare la cei care nu au contribuit??? Legea este una și trebuie respectată pentru toți la fel! Nu inventați diverse metode pentru a avea votanți! Respectați legile în vigoare,care și așa sunt cum sunt!!!

 6. Voi guvernanții nu judecați deloc? La cei care nu au muncit le dați tot felul de ajutoare, iar celor care au stagiul complet sau peste cu mulți ani nimic! Nu vă dați seama că încurajați munca la negru și nemunca? Cei care au pensii mici de ce nu mai lucrează? Ori lucrează la negru ori fac alte afaceri ilegale!!! Noi, care avem stagiul complet, când mergeam la muncă, ei stăteau la căldurică sau cu picioarele pe sub mese și cu sticla în față! Pe ăștia îi ajutați voi??? Ei trebuiau să știe că o să ajungă bătrâni și le trebuie o pensie, nu să aștepte ajutoare de la stat!!! De fapt tot din banii celor care au muncit, nu au lenevit ca ei și de la cei care muncesc și acum! Dar vin alegerile, și ca în România, totul se face pentru voturi!!!

 7. Mincinos ordinar! Pensia se calculează după salariul de încadrare. Pentru acordul global și sporul de vechime s-a reținut și contribuția la pensie, toate darile la stat se rețin din venitul brut. Deci exista niște bani dați de pomană statului? Expresia „inechitate” e doar în mintea lui bolnavă. Și a celor care „plâng” de mila noastră pe la TV. Rușine! Eu nu întru în categoria proștilor, a celor care se vând pentru ulei și zahăr!

 8. Niște minciuni fără limita pentru a sensibiliza batranii pentru vot.noua lege a pensiilor este o.mizerie.o miciuna.o pacaleala.vor creste f puțin pensiile fff mici minime….in rest nimic .vor scadea.asta e și interesul.se promoveaza nemunca nu munca de 30 sau 35 ani.contributivitatea maxima și peste maxim.eu nu știu cum nu le este rușine guvernantilor de atâtea minciuni.nu au bani?.sa scoată banii de la firmele evazioniste care sunt tot ale lor și neamurilor lor și sa scoată banii furati din Economist subterana. Oare ei au părinți sau bunici?.cunosc cuvânt Tata sau mama?.nu cred

 9. Sunt niste oameni fara cuvânt,ne scot ochii cu câțiva lei in plus la pensie și am trudit o jumătate de viața pe motivul că nu sunt bani,de ce nu ați tras la răspundere pe cei vinovați că spuneți mereu la tv că au dispărut banii.

 10. Aveți multa dreptate .Vreau și eu să știu când o să ne dați cei 25% din pensia pensionarului decedat.Ati tot amanat-o și acum nu mai ziceți nimic.Am lucrat și eu și soțul în grupa 1 ,soțul a decedat la 58 ani iar eu stau cu o pensie de 3154 lei/ luna.Nu este corect,nu este echitabil.Toti cei care au spus adevărul nu sunt luați în considerare.Este timpul să terminați cu minciunile.Astept creșteri corecte la toți cu pensii până în 5000 lei.O sa vina anul 2024 dar pe toți o sa va punem la zid.

 11. Domnule Ciolacu sa știți că nu suntem prosti toți , ci numai o parteinfima din populație care mai cred ceva , după ce primește o sticla de ulei sau un kg de malai , aceste recalculări trenează de ani buni decand se promite din partea guvernanților o asemenea lege și rezolvarea inechităților , iar poporul a avut încredere în ei , iar ei erau numai niște ticăloși și voiau numai salarii și atât. Noi nu vrem pomeni electorale ci o reașezare a relațiilor sociale din societate și încurajarea muncii ! Eu nu am nimic împotriva că cei care nu au muncit de loc pot să primească și 2000 de lei ,dar cel care are 20, 30,40,,sau chiar mai mult să primească de 2, 3,4 ori mai mult .Numai așa va fi echitabil ! Numai așa veți încuraja munca .Până acum ați încurajat NEMUNCA ! SA VA AJUTE DUMNEZEU !

 12. După 43 de ani de muncă mia făcut pensie derizorie nu sa ținut cont de sporuri ore suplimentare prime ore de noapte Sașa mia zis sa dau in judecata să obțin sporuri rușine rușine

 13. TOȚI SINT NIȘTE MINCINOȘI, NE DUC CU VORBA, AU MAI FĂCUT ȘI ANGAJĂRI PENTRU RECALCULĂRI, ȘI, NIMIC. EU NU AM NEVOIE DE BANII GUVERNULUI, VREAU SĂ PRIMESC BANII CU MI S-AU REȚINUT. NU AM NEVOIE DE MILA GUVERNELOR, CARE O TOT „BALACARESC” ȘI NU ȘTIU CIT SĂ DEA.

  • Vai de mama noastră cu acești neaveniți in conducerea tari,știu doar sa mintă cu nerușinare ,mi-am irosit viața în armata pensionat medical dupa30 de ani de muncă efectiv 44ani pe decizia de pensie și acum am 3154 lei brut3039 lei net trăiesc la limita subzistenței și a răbdării,halal conducători.

 14. Domnul Ciolacu ne crede prosti. Ne duce cu zăhărelul cu recalcularea, da ajutoare la cei care au cotizat puțin la pensie pentru ca au acceptat salariul mic și bani neimpozitati pe lângă salariu, iar cei care au cotizat cinstit sunt puși la zid. Rușine sa le fie. Încurajați lenea și furtul.

 15. El chiar crede că îi mai poate păcăli pe pensionari cu astfel de gogoși ? Dacă pe voi cei din presă și televiziune v-a cumpărat cu un blid de fasole, că sa aruncați în ziare, știri și emisiuni, toată ziua buna ziua, tot felul de minciuni privind pensiile, pe pensionari nu-i mai păcălește. A incercat să-i dezbina, dând la uni mai mult la alti mai puțin, îi tot păcălește cu recalcularea, care le-ar aduce bani in plus .Toate astea nu au făcut decât să-i invesuneze împotriva acestei adunaturi aflate la guvernare. Mint cu nerușinare privind pensiile, salariile profesorilor, reducerile la alimente,în timp ce viata oamenilor a devenit din ce in ce mai grea. Acum urmează tornada scumperilor in urma măsurilor luate de ciolacu. Mincinoșii nu au ce căuta în societate, românii îi vor trimite la groapa de gunoi a istoriei la alegeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here