“Ciocîlteul lui Brâncuşi” a demarat pentru “Cuminţenia Pământului”

254

Un tânăr târgujian pe nume Remus Rădvan, alături de câţiva prieteni din Timişoara, au demarat la Târgu-Jiu un proiect alternativ a cărui menire este colectarea de bani pentru a contribui la campania naţională “Cuminţenia Pământului”. Întregul proiect de “string art” – “Ciocîlteul lui Brâncuşi”, a fost prezentat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Primăriei Târgu-Jiu. Tinerii vor crea o operă de 2 metri pe 1,30 metri, la care vor fi folosite 7.000 de cuie şi 20 de kilometri de aţă. Pentru a obţine finanţarea necesară, membrii echipei vor scoate la licitaţie 1.876 de cuie, iar persoanele care vor să se implice în campania tinerilor pot dona 10 lei pentru un cui.
Donaţiile se pot face pe platforma www.crestemidei.ro, iar la finalul acestei luni opera va fi scoasă la licitaţie, întreaga sumă obţinută urmând a fi donată pentru achiziţia sculpturii lui Constantin Brâncuşi. “Opera finală o vom dezveli pe 19 septembrie, iar donaţii se pot face până pe 18 septembrie, la miezul nopţii. Ne propunem ca prin această campanie să strângem 4.400 euro, iar preţul de licitaţie al operei finale va porni de la suma strânsă din vânzarea cuielor”, a declarat Remus Rădvan, coordonator al proiectului.
“Suntem tineri, energici şi atinşi de moştenirea lăsată de marele sculptor. Nu ţinem cont de contextul actual al campaniei, de politică sau oricare alte păreri, ci doar de motivaţia şi pasiunea noastră pentru Brâncuşi, pentru România, pentru că Brâncuşi e român, e România”, a precizat Gabriela Czifra, o tânără implicată şi ea în proiect.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here