Ciocea nu pune taxe la accesul în viitoarea bază sportivă

157
ciocea bustuchinBaza sportivă modernă ce va fi terminată în două luni în comuna Bustuchin nu va aduce finanţe bugetului local al localităţii. “Nu fac acest lucru pentru taxe, ci pentru comunitate. Deşi, facturile de întreţinere vor fi plătite lunar de către primărie, fără ca această bază sportivă şi viitoarea sală de sport să aducă vreun venit bugetului local”, ne-a declarat Ion Ciocea, edilul localităţii. Acesta este optimist şi merge pe deviza că “găsim noi soluţii, şi o primărie nu trăieşte din aceste taxe”.

Baza sportivă va conţine pe lângă piste de alergare şi pentru sărituri, şi grupuri sanitare moderne, cu vestiare, duşuri, şi chiar nocturnă. “Nu va fi o nocturnă precum este la stadioanele mari, dar măcar avem cu ce ne mândri”, a completat primarul.
Alimentări cu apă şi betonări de drumuri
Atât sala de sport cât şi baza sportivă au fost finanţate prin programe guvernamentale, ale căror proiecte au fost depuse încă de acum doi ani. “La acestea vor avea acces atât elevii, cât şi toţi cetăţenii comunei Bustuchin. Vrem să angajăm instructori profesionişti, care să ajute elevii din comună să se remarce la nivel naţional, fără a fi nevoiţi să se deplaseze în alte localităţi pentru a se pregăti şi antrena”, a încheiat Ciocea.
Acesta ne-a spus şi faptul că în comuna pe care o conduce, sunt în curs lucrările la o şcoală generală, dar şi betonarea drumului comunal 30, în satul Poieniţa, lucrări care au început de o săptămână. Conform proiectului, acestea trebuie să se încheie într-un an, asfaltarea făcându-se pe distanţa de un kilometru. De asemenea, trei sate (Poieniţa, Nămete şi Valea Pojarului) din comuna Bustuchin vor fi alimentate cu apă potabilă, la solicitarea intensă a cetăţenilor.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here