Cioburile aruncate pe malul Sohodolului, „oglinda” autorităţilor din Arcani

253

Bucăţi de geamuri, materiale de construcţii, cofraje de beton precum şi chesoane în toată regula şi, nu în ultimul rând, tot felul de bucăţi de rigips ori tavane false. Nu vă speriaţi că nici de această dată nu intenţionăm să vă anunţăm deschiderea unor magazine cu articole de construcţii precum şi promoţii din partea acestora. Din păcate toate cele prezentate pot fi văzute aruncate pe malul amonte al Sohodolului în porţiunea în care acesta străbate podul rutier dintre Arcani şi Rasoviţa.

Ne este greu ca să nu spunem, jenant, să ne facem că nu vedem că la 10-12 km de Tg.Jiu mai există „tolomaci” care să arunce resturi de geamuri lângă râu (după cantitate se vede că a fost lucrare mare de montaj. Geamurile ori mai bine zis resturile de geamuri s-au folosit la o lucrare mare de care este aproape imposibil să nu ştie „cei din zonă”). Acum să fim sinceri reflexia soarelui în respectivele bucăţi de geamuri se vede tocmai din drumul ce tranzitează cele două localităţi mai sus menţionate şi împreună cu toate gunoaiele aruncate acolo ce formează un fel de minirampă de gunoi nu onorează în niciun fel nici autorităţile locale nici pe respectivii „deponenţi” ce, cu siguranţă, nu au venit din Craiova ori Petroşani. Nu trebuie să ne ascundem „după deget” şi să inventăm scenarii înainte de a verifica noi autorităţile locale dacă nu cumva din cadrul comunităţii noastre există „şmecheri” ce de cele mai multe ori la adăpostul întunericului deversează resturile activităţilor în albia râurilor şi apoi vorba lui Zdreanţă „se jură că nu fură”. Pentru că repet locul cu pricina se află pe malul Sohodolului în apropierea podului ce leagă localităţile Arcani de Rasoviţa la aproximativ 100 m în amonte de pod (pe viitor o să-mi iau GPS-ul cu mine şi o să dau coordonatele exacte pentru a nu mai exista dubii).
Lăsând gluma la o parte aş putea spune că toţi aceia care cred că aruncând gunoaiele ori resturile din construcţiile proprii la întâmplare vor face „o afacere oltenească” s-ar putea să aibă cele mai neplăcute surprize. Inclusiv la buzunar unde s-ar putea pricopsi cu amenzi usturătoare pentru care vor fi nevoiţi să facă împrumuturi pe la bănci ca să le plătească pentru a nu se transforma în amenzi penale. Şi autorităţile locale s-ar putea să fie nevoite să „bage mâna în buzunar”. Al comunităţii desigur !
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here