Cinematograful 3D, un succes

148

Cinematograful “Sergiu Nicolaescu” din Târgu-Jiu, a fost inaugurat, joi, de către premierul Victor Ponta, autorităţile locale şi judeţene dar şi de către marele maestru Sergiu Nicolaescu. Peste 300 de târgujieni au fost prezenţi în sală, pentru a urmări în avanpremieră extraordinară pelicula “Viaţa lui Pi – 3D”, o producţie 20th Century Fox, creaţie a regizorului premiat cu Oscar®, Ang Lee.

Noul cinematograf 3D de la Târgu-Jiu a fost deschis într-un cadru festiv. “Mă bucur alături de dumneavoastră, alături de cetăţenii din municipiu Târgu-Jiu, că în momentul de faţă participăm la inaugurarea unui cinematograf modern, la noi acasă. Am pornit la drum acum şase luni de zile în baza unei colaborări, a unui protocol semnat cu regia de film. Iată că acum va avea loc prima proiecţie, dacă constatăm că nu vom face faţă la nivel de municipiu cu un singur cinematograf sunt singur că vom introduce în programul de investiţii, atât noi cât şi regia de film, încă un cinematograf la Târgu-Jiu”, a precizat Florin Cârciumaru, primarul municipiului. În momentul de faţă Primăria a contribuit prin bugetul de la Consiliu Local cu aproximativ 2 miliarde bani vechi.

Dotări la standarde ridicate
Ponta garantează că Cinematograful prin dotări se ridică la standardele cele mai bune, standardele cinematografelor bucureştene. La eveniment au fost prezenţi şi candidaţii USL, Toni Greblă, senator, şi Scarlat Iriza, viitor deputat USL de Gorj. În cursul zilei de vineri, 7 decembrie, RomaniaFilm a pregătit o altă surpriză cinefililor din municipiu: un maraton de filme semnate Sergiu Nicolaescu, unde intrarea va fi liberă! Persoanele care vor trece pragul cinematografului, vor putea vedea filme regizate de Maestrul Sergiu Nicolaescu, alese special de dânsul pentru acest eveniment: Mihai Viteazul (1971), Un comisar acuză (1975), Osânda (1976) şi Revanşa (1980). Iar sâmbătă, 8 decembrie spectatorii vor putea viziona alte 3 filme de excepţie The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2 / Saga Amurg: Zori de zi – Partea a 2-a, ultima parte a celebrei serii pentru tineret, care deja a doborât recorduri de încasări în SUA şi România, Rise of the Guardians 3D / Cinci eroi de legenda 3D, o animaţie produsă de DreamWorks, creatorii succeselor Shrek şi Kung Fu Panda şi The Man With The Iron Fist / Omul cu pumni de fier,o aventură inspirată de filmele clasice de kung fu produsă de Quentin Tarantino.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here