Cine vine la Prefectura Gorj. Demisionarul Rujan intră în politică

1546

Partidul Mișcarea Populară Gorj va desemna noul prefect, în baza unei vechi înțelegeri politice cu PNL, pentru susținerea Guvernului Orban. Potrivit unor surse politice, un director de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj ar fi favorit pentru ocuparea acestui post. Prefectul demisionar Ion Cristinel Rujan a anunțat că va intra în politică. „Voi merge în echipă cu Mihai Weber și Cosmin Popescu în orice proiect politic pe care aceștia îl dezvoltă”, a spus Rujan. De altfel, cei doi lideri ai PSD Gorj au și comentat, marți, pe marginea demisiei prefectului de Gorj, având numai cuvinte de laudă la adresa lui Rujan.

Cosmin Petrișor Pistol, director economic la CJAS Gorj, este în cărți pentru postul de prefect de Gorj, bucurându-se de susținerea PMP. „Deocamdată, sunt vechile propuneri pe care le-am avut noi pentru postul de prefect, să vedem dacă guvernul alege pe cineva”, a spus Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj, nedorind să vehiculeze vreun nume pentru postul vacant de prefect. Aceleași surse politice afirmă însă că directorul Pistol, de la CAS, are mari șanse să ocupe postul. Acesta a lucrat în trecut la ITM Gorj, dar și pentru o instituție financiară nebancară. Potrivit ultimei declarații de avere, Pistol are mai multe proprietăți în municipiul Timișoara, acolo unde figurează cu domiciliul.

Rujan vrea în politică
Între timp, prefectul demisionar a făcut marele anunț: va intra în politică. „Am avut discuții și oferte concrete. Voi merge în echipă cu Mihai Weber și Cosmin Popescu în orice proiect politic pe care aceștia doi îl dezvoltă. Asta va implica și aderarea la un partid politic, neputând din afară să faci politica unui partid politic. Voi fi prezent în ambele campanii electorale”, a anunțat Rujan. Deși în presă s-a speculat că Rujan va fi noul candidat al PSD pentru Primăria Târgu-Jiu, acesta spune că nu s-au purtat asemenea discuții. „Nu am avut discuții pe această temă. Voi avea în următoarele zile discuții concrete cu cei doi și vom vedea care este traseul de parcurs în viitor”, a declarat presei Cristinel Rujan.
De altminteri, marți, după anunțul demisiei lui Rujan, a fost concurs de laude în PSD la adresa prefectului de Gorj. „Ultimul prefect asupra căruia liberalii făceau mari presiuni, încă din luna februarie, a demisionat! Este o pierdere pentru Gorj, fiind unul dintre prefecții care au gestionat foarte bine situația epidemiei de COVID-19. Însă, eu sper ca totul să reprezinte un nou început pentru Cristi Rujan care, în mod sigur, mai are multe de oferit gorjenilor”, a anunțat deputatul Mihai Weber, liderul PSD Gorj. Declarații similare au fost făcute și de alți lideri marcanți ai PSD Gorj.
Rujan a fost numit prefect de Gorj în august 2019, în timpul guvernării PSD. Înainte de asta, după o investigație de presă, el s-a suspendat din funcția de secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului, pentru că s-a ocupat de organizarea unui concurs câștigat de soția sa. Ulterior, Rujan a fost numit prefect de Gorj, de Guvernul Dăncilă, iar soția sa și-a găsit loc de muncă la Consiliul Județean Gorj.
I.IRINOIU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here