Cine va putea participa la concursul pentru posturile de director din școli

977

Pe lângă cadrele didactice titulare membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional, la concursul național pentru ocuparea funcției de director/director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar se vor putea înscrie și cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert în management educaţional, dar care îndeplinesc următoarele condiții: diplomă de licenţă sau atestat de echivalare, au promovat examenul de definitivat și au cel puțin cinci ani vechime în învățământ, se arată într-un proiect de OUG publicat pe site-ul Ministerului Educației. Concursul va consta într-o probă scrisă și un interviu.
În proiectul de OUG sunt prevăzute și condițiile pe care să le îndeplinească candidații care doresc să ocupe funcții de conducere, de îndrumare și de control în inspectoratele școlare: ”Funcțiile de conducere din inspectoratele școlare şi de director al casei corpului didactic se ocupă, prin concurs, care constă în probă scrisă și interviu, conform unei metodologii elaborate de către Ministerul Educației și aprobate prin ordin al ministrului, de către cadre didactice titulare în învățământ membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional, care au titlul de doctor sau gradul didactic I. (…) Se pot înscrie la concursul național pentru ocuparea funcției de conducere din inspectoratele școlare şi de director al casei corpului didactic și cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert în management educaţional, dar care îndeplinesc următoarele condiții: a) diplomă de licenţă; b) titlul de doctor sau gradul didactic I. (…) Se pot înscrie la concursul pentru ocuparea funcţiilor de îndrumare şi de control din inspectoratele şcolare și cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert în management educaţional, dar care au diplomă de licenţă și gradul didactic I sau II”.
Candidații înscriși la concursurile pentru ocuparea funcțiilor de director/director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar, director al casei corpului didactic precum și pentru ocuparea funcţiilor de conducere, îndrumare şi de control din inspectoratele şcolare trebuie să obțină minimum nota 7 la proba scrisă pentru a promova în etapa finală de interviu, se mai arată în documentul menționat.
Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise pe adresa de e-mail djc@edu.gov.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here