Cine se va putea testa pentru Covid-19 în farmacii

442

Testarea rapidă pentru COVID-19 în farmacii ar putea să înceapă într-o săptămână. Testele nu vor fi gratuite, ci vor avea un preţ impus de fiecare farmacie.
Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, a spus că se doreşte ca testele să fie accesibile persoanelor care au cea mai mică suspiciune de infecţie cu virusul sau au minime simptome, astfel încât să poată să-ţi facă un test rapid, la îndemână şi fără să aştepte foarte mult timp. „Ordinul este deja în transparenţă decizională pe site-ul ministerului. Se doreşte ca testele să fie accesibile astfel încât persoanele care au cea mai mică suspiciune de infecţie COVID, au minime simptome, să poată să-şi facă acest test într-un mod simplu, la îndemână, fără să aştepte foarte mult. Tot acest proiect a pornit din colaborarea cu Colegiul Farmaciștilor şi cu mai multe asociații de farmacii din ţară, în colaborare cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi Ministerul Sănătăţii”, a completat Moldovan.
Farmaciile vor primi gratuit, prin intermediul direcţiilor de sănătate publică, kit-uri de testare, costul urmând să fie stabilit de acestea.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here