Cine îl urmează pe Morega ? – Răuţ – ,,nu” la UNPR, ,,da” pentru PD-L

366

rautDemisia lui Dan Ilie Morega din PNL Gorj a schimbat planurile politice ale unora dintre membrii organizaţiei din judeţul nostru. Ion Răuţ, purtătorul de cuvânt al filialei liberale, a fost însă primul care a anunţat oficial că ia în calcul o eventuală demisie din PNL, şi reînscrierea astfel într-un alt partid politic.

Răuţ a menţionat astfel că nu are rost să meargă spre UNPR, pentru a ajunge, pe ocolite, în PD-L, ci, destul de sincer, a subliniat că ar putea să aleagă varianta mai scurtă, adică trecerea direct în partidul portocaliu în care a mai activat înainte de a se înscrie la liberali.

Anunţul demisiei lui Dan Ilie Morega din partidul în care a activat şase ani de zile i-a lăsat cu gura căscată pe mulţi dintre liberalii gorjeni. Unii şi-au revenit însă foarte repede, şi-au cântărit şansele, şi-au evaluat viitorul politic şi chiar s-au gândit să încheie capitolul ,,PNL”. Unul dintre liberalii care a gândit, la rece, următoarea mişcare a fost şi Ion Răuţ, a cărei relaţie apropiată cu Morega a fost îndelung condamnată în sânul organizaţiei. Răuţ a fost de altfel primul care a menţionat, în cadrul unei emisiuni la un post local de televiziune, despre potenţiala sa plecare din PNL Gorj, motivând că preferă să facă politică, dacă va mai face asta, doar acolo unde este dorit. Răuţ a menţionat duminică, aşa cum a făcut-o permanent, îşi va menţine declaraţia publică făcută după demisa lui Morega, subliniind că va aştepta însă să vadă ce decizie se va lua la centrul partidului, pentru a face apoi următorul pas.

PD-L-ul, oportun pentru Răuţ, fără Manţog

Răuţ declară astfel că dacă va demisiona din PNL nu va merge în UNPR pentru a ajunge, pe o rută ocolitoare, în PD-L. Acesta a specificat astfel, franc, că în cazul demisiei sale se va înscrie direct în PD-L, la asta contribuind însă doar lipsa lui Ionel Manţog de la cârma organizaţiei portocalii. ,,Eu nu exclud posibilitatea de a ajunge direct în PD-L”, a declarat Răuţ care a reamintit că, el a mai spus de mai multe ori că în lipsa lui Manţog el ar reveni în PD-L, partid în care a activat înainte de a ajunge în PNL. Răuţ a avut de altfel numeroase episoade neplăcute cu Ionel Manţog, ultimul lăsându-l fără postul de director de Resurse Umane la Complexul Energetic Turceni.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here