Cine fură azi un camion de fier de la CE Turceni, mâine revine pe post

133

DeschidereAngajaţii de la Complexului Energetic(CE) Turceni, anchetaţi de poliţiştii de la IPJ Gorj ca urmare a furtului de fier vechi depistat înainte de Paşti, stau liniştiţi de ceva vreme, organele de anchetă lăsându-i în pace, cu atât mai mult cât peste dosar pare că s-a aşezat praful.

Nu numai anchetatorii i-au uitat însă pe muncitorii implicaţi în infracţiunea care a făcut valuri în unitate ci şi conducerea complexului, care a ameninţat la începutul lunii mai că îi va da afară pe cei implicaţi. Mai mult, “generalul” Octavian Graure s-a gândit chiar să îi răsplătească pe cei anchetaţi cu revenirea pe posturile din care au fost retrogradaţi, asta la scurt timp după comiterea faptelor.

Salariaţii deveniţi, în luna mai, muncitori necalificaţi la ordinul managerului CE Turceni, Octavian Graure, ca urmare a implicării lor în furtul de fier vechi din unitate, au revenit la vechile funcţii. Schimbarea nu s-a făcut, deocamdată, pe baza unui document scris, managerul unităţii fiind în concediu. Surse din cadrul CE Turceni dau însă ca sigur faptul că persoanele implicate şi-ar fi reluat funcţiile deţinute înainte de luna mai, şi că în perioada următoare vor intra şi în posesia documentelor care le va certifica revenirea pe post.

Alba-neagra cu furtul

Cei patru muncitori au fost retrogradaţi nici două luni şi jumătate, şi asta pentru că nu s-ar fi dovedit că cei patru salariaţi, care au fost chemaţi la declaraţii de către poliţiştii IPJ Gorj, ar fi avut un aşa mare grad de vinovăţie. “Pe gestionara Trăznea, pe şeful pazei, Sorin Dinu, pe fata de la cântar, Cârcotă, şi pe unii dintre gardieni i-am sancţionat deja. Ei au primit deciziile şi chiar le-au semnat. De săptămâna trecută sunt muncitori necalificaţi”, declara în mai pentru Gorjeanul managerul Graure care promitea, de asemenea, că îi va lăsa fără loc de muncă pe cei care au îndrăznit să fure din incinta CE Turceni. Totul a rămas însă la stadiul de promisiune, cei patru fiind bine merci pe posturi fără teama că ar putea fi măcar disponibilizaţi.

Reveniţi prin mâna lui Motocu

Se vehiculează însă că Graure nu vrea să se mânjească cu semnarea ordinelor de revenire pe posturi a celor patru. S-a gândit însă la altă variantă, a găsit un ţap ispăşitor în persoana directorului Direcţiei de Energie, Marian Motocu, care trebuie să aibă grijă de documente în lipsa directorului general. Motocu ar urma, susţin aceleaşi surse din complex, să semneze hârtiile care le vor oferi relaxare totală salariaţilor acuzaţi, după Paşti, de implicare în furtul de fier de la CE Turceni.

Camionul cu fier, încă sub sechestru

Pe fondul dosirii rezultatul anchetei privind furtul de fier de la CE Turceni, care nu este făcut public IPJ-ul refuzând să ofere presei detalii din acest dosar, presupuşii vinovaţi devin din făptuitori şi complici, martori, ca în final să scape de tot de infracţiunea care cântărea 16 tone. Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Gorj menţine, în schimb, sub sechestru, în acelaşi loc, maşina încărcată cu fier depistată cu câteva zile înainte de sărbătorile pascale la scurt timp după părăsirea incintei unităţii energetice.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here