Cine ar putea preda „Educația pentru sănătate” în școli

178

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a propus ca asistenții medicali cu studii superioare să predea disciplina „Educație pentru sănătate” în școlile din România. El a explicat că, deși au existat discuții cu ministrul Educației despre dificultățile de a obliga profesorii de biologie să predea această materie, soluția ar putea fi angajarea asistenților medicali ca profesori.
„Soluţia la care ne-am gândit la Ministerul Sănătăţii – şi cred că este operaţională, am discutat cu Ordinul Asistenţilor Medicali – ar fi ca în fiecare şcoală să fie nişte asistenţi medicali, eventual cu studii superioare, care să fie angajaţi, că medici nu o să avem de unde. De unde se angajezi 7.000 de medici în şcoli? Este imposibil, nu există aceşti 7.000 de medici. Atâtea şcoli sunt în România, şapte – opt mii de şcoli. Sunt 1.000 acum în medicină şcolară. Nu ai de unde să mai angajezi lângă 6.000, mai ales că sunt multe locaţii care nu sunt tentante. Atunci, am putea să avem aceşti asistenţi medicali care să devină cadre didactice, cărora le-ar fi mai uşor să înveţe noţiunile şi să predea noţiunile copiilor şi, eventual, să interfereze chestiunea asta şi cu acordarea asistenţei medicale în şcoli”, a afirmat Rafila.
Potrivit ministrului, asistenții medicali ar putea să predea noțiunile de sănătate și să ofere, totodată, asistență medicală elevilor. De asemenea, Rafila a precizat că acești asistenți ar trebui angajați direct de școli pentru a preda disciplina.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.