Cincizeci de elevi motreni, în vizită culturală la Bucureşti

360

Asociaţia culturală fondată de deputatul Severus Militaru “Reuşim împreună” a iniţiat un proiect intitulat “Împreună pentru viitorul lor!” care cuprinde acţiuni menite să-i motiveze pe copii, înaintea primilor paşi la liceu, în favoarea unei educaţii culturale de excepţie, alături de cunoaşterea în amănunt a identităţii tradiţionale.

Implicaţi în acest proiect sunt elevii cu cele mai bune rezultate la testele naţionale din anul 2010, menit a fi un stimulent recreativ şi educativ în acelaşi timp.

Din listele naţionale au fost selectaţi pentru început un număr de 50 de elevi de la şcolile din Motru, Mătăsari, Turceni, Slivileşti, Negomir, Dragoteşti, Ioneşti, care au obţinut cele mai mari note la testarea naţională. Drept recompensă pentru rezultatele de excepţie, dar şi ca motivaţie pentru viitor, copiilor le este oferită o excursie de două zile în capitală, în programul lor fiind incluse vizite la muzee, întâlniri cu personalităţi gorjene care şi-au pus amprenta asupra lumii româneşti contemporane, precum şi alte acţiuni culturale – surpriză.

Grupul de copii va pleca către Bucureşti astăzi, din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Motru. Pe tot parcursul acţiunilor, copiii vor fi însoţiţi de către preşedintele fondator al asociaţiei.

I.M.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here