Cinci societăţi amendate de inspectorii de muncă

180
În ultima săptămână, inspectorii de muncă au efectuat 24 de controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. Astfel, un număr de cinci societăţi care aveau la lucru opt persoane fără carte de muncă, dintre care o femeie, au fost sancţionate cu suma de 24.000 lei.

„Am controlat cinci firme ce aveau ca obiect de activitate comerţul şi colectarea fierului vechi, toate de pe raza oraşului Turceni. În cadrul acestor controale, reprezentanţii Compartimentului Relaţii de Muncă au urmărit şi alte aspecte legate de nedepunerea registrului în format electronic la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a ştatelor de plată, a deciziilor de încetare, modificare, suspendare a contractelor individuale de muncă, stipulate în Legea 130/1999 republicată”, a declarat Gheorghiţă Cuzma, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
În cazul acestor nereguli, şapte angajatori au fost nevoiţi să plătească amenzi a căror suma a fost de aproape 27.000 de lei. De altfel, pentru aceste disfuncţionalităţi s-au aplicat şi opt avertismente.
De altfel, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au continuat acţiunea de verificare a spălătoriilor auto. Astfel, s-au efectuat 12 verificări la tot atâtea spălătorii din municipiul Târgu-Jiu.
„La unele dintre acestea am verificat dacă s-au pus în aplicare măsurile pe care le-am dispus la controlul trecut, iar altele au fost controlate pentru a se urmări dacă se respectă sau nu măsurile de securitate şi sănătate în muncă în domeniul spălătoriilor auto”, a mai precizat Cuzma. Pentru neregulile constatate de oamenii legile în aceste sector, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 de lei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here