Cinci școli din Gorj cu promovabilitate zero la Bacalaureatul de toamnă

358

Cei 1163 de absolvenţi de liceu din Gorj, care nu au promovat Bacalaureatul, în prima sesiune, au aflat, vineri, primele rezultate la examenul susținut în toamnă, în cele trei centre din municipiul Târgu-Jiu. Rata de promovare este 21.12 %, fiind vorba despre 185 de candidaţi atât din promoţia curentă, cât şi din seriile anterioare. O singură persoană a fost eliminată din examen, pentru tentativă de fraudă, după ce i-a sunat telefonul, în timp ce se afla în sală. 287 de tineri nu s-au mai prezentat la examen, iar 690 au fost respinși. Cei mai mulți dintre cei care au obținut nota de trecere, 159 la număr, au luat între 6 și 6.99. 25 de candidați au obținut între 7 și 7.00 și unul singur între 8 și 8.99. De această dată, nu a fost înregistrată nicio medie de 10. Din cei care au promovat, 22,42 % sunt din seria curentă, iar 19,35% din promoţiile anterioare.
Examenul s-a desfășurat, în Gorj, la Colegiul Tehnic Nr.2, Colegiul Tehnic “Ion Mincu” și la Școala Gimnazială “Constantin Brâncuși”, din Târgu-Jiu. Până pe 5 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Promovabilitate 0, la Turburea
Niciunul din cei șapte candidați de la Liceul Tehnologic Turburea nu a promovat Bacalaureatul de toamnă, după ce în prima sesiune o singură elevă din 16 a fost admisă, în urma contestațiilor.
Alți cinci absolvenți ai unității de învățământ nu s-au mai prezentat la examenul din august.
Edilul șef din localitate, Ion Bîrcă, a declarat că ar fi plătit și un profesor să facă, online, meditații cu elevii, însă nu s-a ales în final decât cu o factură de aproximativ 800 de lei, promovabilitatea fiind zero în sesiunea de toamnă.
Promovabilitate zero a fost înregistrată, în toamnă, și la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, Colegiul Național “Spiru Haret” Târgu-Jiu, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși Peștișani și la Liceul Tehnologic Roșia Jiu, din Fărcășești.

Rata de promovare în prima sesiune
După prima sesiune din acest an, rata de promovare a fost în Gorj 60,06%, comparativ cu 58.25% în sesiunea iunie-iulie 2016, mai mare cu 1.81%. În acest an, în Gorj, în prima sesiune, au fost înregistrate două medii de 10 la Bacalaureat. Inițial, doar Raluca Dogaru, absolventă a Colegiului Național “Tudor Vladimirescu”, din Târgu-Jiu, Profilul Mate-Info, a obținut nota maximă la toate probele. După contestații, încă o elevă din județ a obținut media 10 pe linie, în urma recorectării lucrării sale la istorie. Absolventa Liceului Tehnologic Turceni primise inițial 9,75. Guvernul le-a acordat elevilor care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat câte 3.000 de lei, iar absolvenților de gimnaziu care au luat nota maximă la Evaluarea Națională câte 1.000 de lei.
În total, 3210 candidați din Gorj au susținut prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2017, care s-a desfășurat în zece centre din județul Gorj.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here