Cinci salvamontişti gorjeni, la schimb de experienţă în Serbia

236

În acest week-end, cinci salvamontişti gorjeni se vor deplasa în Serbia pentru a participa la un schimb de experienţă. Potrivit directorului Salvamont Gorj, este cea de-a treia acţiune de acest gen la care participă salvamontiştii din judeţul nostru.

Salvatorii montani din Serbia organizează, în week-end, o acţiune complexă de pregătire la care au invitat echipe din Croaţia, Grecia, Slovenia, Bulgaria şi România. Din judeţul nostru vor fi prezenţi la acţiune cinci salvamontişti.
„5 salvamontişti din Gorj, 3 angajaţi şi doi voluntari, participă la acest sfârşit de săptămână la un schimb de experienţă în Serbia. Temele abordate sunt: salvarea pe pârtiile de schi şi salvarea din avalanşe. Este o relaţie de mai mulţi ani între salvamont Gorj şi salvatorii din Serbia, este a treia acţiune de acest gen organizată la ei, la care participăm”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
Potrivit aceleiaşi surse, sârbii „vin la noi vara, când lucrăm mai mult salvare speologică, configuraţia munţilor din Serbia favorizând mai mult accidentele speologice şi mai puţin cele montane clasice”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here