Cinci lideri de sindicat din CEO, în subordinea lui Marius Vlaicu

489

Prim-vicepreşedintele UNPR Gorj conduce, mai nou, Serviciul de Relaţii cu Comunitatea din Complexul Energetic Oltenia, aflat în subordinea Departamentului condus de Ion Ruşeţ. Marius Vlaicu a fost mutat, prin 2013, cu serviciu de la Baza Rovinari, la Mentenanţă, adică în sediul CEO din Debarcader, ca acum să fie şeful unuia dintre cele trei servicii conduse de Ruşeţ. Potrivit celui din urmă, Vlaicu are în subordine cinci lideri de sindicat din CEO, care au acceptat, recent, să facă parte din Departamentul de Relaţii cu Comunitatea, fiind încadraţi pe funcţiile de bază.

Departamentul de Relaţii cu Comunitatea, condus de Ion Ruşeţ, are în subordine trei servicii: cel de Relaţii de Muncă, cel de Relaţii cu Comunitatea şi cel de Comunicare. Fiecare are un şef, cel de Relaţii cu Comunitatea avându-l în frunte pe progresistul Marius Vlaicu. De fapt, în subordonarea directă a lui Vlaicu ar trebui să fie 11 lideri de sindicat, din CEO, dar acesta are deocamdată doar cinci care au acceptat să presteze aici. Este vorba despre Eugen Iovan, Nanu Mic Aurel, Constantin Horcea, Nicolae Bădescu şi Gabriel Bălăceanu.
Ion Ruşeţ a declarat, ieri, că Serviciul mai are disponibile încă şase posturi vacante, două fiind la Rovinari, unul la Husnicioara, iar restul la alte unităţi ale CEO.

Nu vrea lideri de la Motru, în subordine
Ruşeţ a declarat că nu ar fi făcut oferte pentru posturile vacante pentru liderii de la Motru ai CEO, care ar fi refuzat însă să fie plătiţi de administraţie. “Nu am făcut oferte la Motru, aici posturile sunt ocupate şi s-au cerut studii superioare. Nici la Jilţ nu am făcut oferte, Adrian Marciuc este plătit de sindicat, iar colegii dânsului, Mămăligă şi Ciortan sunt încadraţi la Protecţia Muncii la cele două cariere de la Jilţ. În ce priveşte ofertele pentru FNME, pot spune că Golea nu este încadrat la Serviciul de Relaţii cu Comunitatea, şi nici nu i s-a propus, în timp ce Etăgan doar a revenit la Compartimentul Social”, a declarat Ruşeţ.

Marciuc: “Am fost ofertaţi, dar am refuzat..”!
Adrian Marciuc, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Univers, susţine că a fost şi el şi colegii săi ofertaţi să treacă la Departamentul lui Ion Ruşeţ, dar ar fi refuzat. “Vă spun că ne-au ofertat, dar am spus nu. Nu vreau să comentez mai mult..”, a declarat Adrian Marciuc, care a demonstrat că preferă să fie plătit de sindicat şi nu de administraţie.
Reamintim că, mai mulţi lideri de sindicat au declarat, la finalul săptămânii trecute, că au fost chemaţi la CEO, de conducerea unităţii, pentru încheierea unei păci mutuale între sindicate şi administraţie, pentru punerea în aplicare a noului CCM. Participanţilor li s-a promis că le vor fi virate cotizaţiile în conturile sindicatelor, lucru recunoscut şi de Ion Ruşeţ, şi posturi în Departamentul de Relaţii cu Comunitatea. Unii lideri se pare că au acceptat, sub această formă pacea din CEO, alţii nu!
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here