Cinci în cursa pentru postul de manager al Teatrului “Elvira Godeanu”

347

Actorul Ionuț Stoica, angajat al teatrului din Târgu-Jiu, Eugen Titu și el actor al instituției, Gelu Badea, regizor și profesor la universitatea din Cluj, actorul Armand Calotă și actualul director interimar al teatrului dramatic, Cosmin Brehuță, și-au depus până ieri dosarele în vederea participării la concursul pentru postul de manager al Teatrului “Elvira Godeanu.”
Din primele informații, o parte a dosarelor nu conțin însă informații economice, necesare pentru o viziune completă asupra manageriatului instituției culturale din municipiu. Dosarele, în atare condiții, nu pot fi declarate eligibile, iar candidatul nu poate fi acceptat la concurs. Unul dintre proiecte a beneficiat chiar de suportul incompatibilului Marian Negrescu, care speră că astfel poate influența din spate, în continuare, activitatea instituției. Și Ion Cepoi și-ar fi pus amprenta pe un alt proiect de management, în speranța că unul dintre cei doi candidați susținuți de el și, separat, de către Negrescu vor fi continuatorii activității găunoase făcute de fostul manager, de pe urma căruia a beneficiat și directorul Centrului de Creație din Târgu-Jiu. Dosarele de concurs se puteau depune până ieri la ora 16.00, iar pe data de 9 august se publică rezultatul analizei comisiei de concurs.

Doi fără sfori, doi cu experiență în concursuri
Până în prezent, se cunoaște că doar candidatul Ionuț Stoica și candidatul Eugen Titu nu au beneficiat de susținere, din interiorul teatrului sau din sfera de influență a actualei conduceri a instituției, la realizarea proiectului de management depus la Primăria Târgu-Jiu de respectivii în cursul acestei săptămâni.
În ceea ce privește participarea la alte concursuri pentru posturi similare de manageri de teatru din țară, doar Titu și cu Badea au mai râvnit la acest tip de funcții. Regizorul Badea a concurat, fără succes, în 2013, pentru postul de manager al Teatrului “Andrei Mureșanu” din Târgu-Mureș, unde a obținut la interviu și proiect 7,20 de puncte, în timp ce gorjeanul Titu a concurat atât pentru teatrul din Deva, în 2016, cât și pentru cel din Petroșani, în 2017. Candidatura lui Eugen Titu la ultimul concurs a fost notată cu doar 5,10 puncte.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here