Cinci drumuri din Rânca, pline de gropi, intră în reabilitare

676

Drumurile pline de gropi din stațiunea montană Rânca au devenit, an de an, un coșmar pentru turiști, dar și pentru cei care dețin afaceri în zonă. Compania Națională de Investiții a scos la licitație serviciile de proiectare și execuție de lucrări pentru reabilitarea a circa 3,5 kilometri de drumuri din stațiunea Rânca (oraș Novaci). Este vorba de străzile afectate de ploile abundente din anul 2018.

În total vor fi reabilitate cinci străzi: Gilort, Dalbanu, Ioan Roibu, Străjerilor și Aleea Ioan Roibu. Potrivit documentației, drumurile pietruite sunt colmatate cu pământ și pline de gropi, fiind improprii circulației autovehiculelor și pietonilor.
Investiția depășește 4,5 milioane de lei. „Proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Reabilitarea drumurilor stradale și străzilor afectate în urma căderilor abundente de precipitații din stațiunea Rânca (Oraș Novaci), județul Gorj». Valoarea estimată este de 4.558.023,28 lei fără TVA”, potrivit caietului de sarcini.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 ianuarie.
Pe timp ploios, aceste străzi sunt greu circulabile, turiștii chinuindu-se să ajungă la locurile de cazare prin noroaie și bălți, fiind îngreunat totodată și accesul mașinilor de intervenție.
O parte dintre aceste străzi se intersectează cu drumul național DN 67.
În Rânca sunt peste o mie de pensiuni, cabane și hoteluri.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here