Cinci buletine de vot pentru fiecare alegător

1205

Fiecare alegător va primi câte cinci buletine de vot, o ștampilă și va avea la dispoziție o tușieră, la alegerile din 9 iunie. Este vorba de un buletin pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European, unul pentru alegerea consilierilor locali, unul pentru consilierii județeni, unul pentru alegerea primarului și unul pentru alegerea președintelui Consiliului Județean.
„După ce le va primi, va intra în cabina de vot, își va exercita acolo dreptul de vot, punând cinci ștampile pentru fiecare din cele cinci buletine de vot care i-au înmânate. Pentru acest lucru va avea la îndemână ștampila de vot și, pentru prima dată, și o tușieră pe care va putea să o utilizeze în cazul în care nu se mai vede foarte bine ștampila după ce ea a fost aplicate pe două, trei, patru buletine de vot”, a explicat, marți, Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente.
După ieșirea din cabină, alegătorii vor împături buletinele de vot cu ștampila de control a secției de votare în exterior și fiecare buletin de vot va fi pus în urnele inscripționate.
În plus, fiecare secție de votare va fi dotată cu urnă specială sau mobilă.
„Cetățenii români care nu pot fi transportați sau au dificultăți majore în a se prezenta la secția de votare trebuie să depună cu suficient timp înainte la biroul electoral de circumscripție locală un set de documente din care să rezulte că sunt în imposibilitatea de a se deplasa la secția de votare. Pot, de asemenea, să depună această solicitare însoțită de documente justificative și în ziua de sâmbătă, la biroul secției de la sediul secției de votare și, de asemenea, chiar în duminica alegerilor pot să depună această solicitare, dar să o depună până la o oră rezonabilă, noi am recomandat ora 14.00, pentru că ea să poată fi prelucrată, pentru ca să poată să se deplaseze doi membri ai secției de votare la domiciliul persoanei cu urna mobilă și evident să aibă și timpul necesar spre a reveni la secția de votare, înainte de ora 22.00, când se încheie votarea”, mai susține Toni Greblă.
Secțiile de votare vor fi deschise la ora 7.00. În Gorj sunt amenajate 334 secții de votare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here