Cinci accidentați la Rânca

291

Și în acest sfârșit de săptămână salvamontiștii au fost la datorie în stațiunea montană Rânca. Cinci turiști au avut nevoie de îngrijiri, doi dintre ei fiind trimiși la spital pentru control suplimentar.

La sfârșitul săptămânii trecute, în stațiunea montană Rânca a fost mai puțină lume, spre deosebire de alte weekend-uri, turiștii sprijinindu-se probabil de prognoza care se anunță de vreme nefavorabilă, dar, aceasta nu s-a confirmat, vremea fiind bună. Au funcționat pârtiile M1 din centrul stațiunii și Junior de la intrare. Din păcate, au fost și câteva accidente. „Au fost doar cinci cazuri în weekend, două trimise la spital pentru control suplimentar (ambele suspecte de fracturi la membre superioare), cu mașinile aparținătorilor și trei tratate pe loc de salvamontiști, cei accidentați putând să își continue sejurul în stațiune”, a declarat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Se anunță noi ninsori
Desi sezonul de iarnă pare să se încheie, există prognoze meteorologice conform cărora și în această săptămână va mai ninge și, dacă și temperaturile se vor menține scăzute, iubitorii sporturilor de iarnă vor mai avea parte de câteva săptămâni de schi. Salvamontiștii gorjeni vor asigura asistența în stațiune cu trei salvatori pe timpul săptămânii urmând ca în weekend numărul lor să se dubleze, iar din aceasta luna se vor relua și patrulările în perimetrele cu afluență turistică ridicată din zona submontană.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here