Ciciu: “PPDD Gorj s-a vândut în faţă la Dantex”

426

ciciuFost vicepreşedinte al PPDD Gorj, Cornel Ciciu, în prezent candidat la Primăria Motru din partea PPLC, a hotărât să dezvăluie ce nereguli s-au ascuns în spatele organizaţiei lui Dan Diaconescu de la Târgu-Jiu. Sumele de bani cerute în mod repetat conducerii PPDD Gorj, fapt relatat deja de Gorjeanul, este confirmat acum şi de Ciciu care anunţă că lui Constantin Căruntu, fostul preşedinte al PPDD Gorj, i s-au cerut de două ori bani pentru a rămâne pe funcţie.

O dată 500 de milioane de lei vechi şi a doua oară 20.000 de euro, acesta nedorind să plătească sumele cerute. Banii au fost achitaţi de cei care au stabilit însă cine să îi ia locul lui Căruntu la PPDD Gorj.

Cornel Ciciu a fost membru fondator al PPDD la Motru până când organizaţia a fost autoînsuşită de Ilie Petrescu, fostul lider conservator care a renunţat la PC pentru PPDD, înscriindu-şi în palmares şi în fuga după ciolan al treilea partid politic, primul fiind PRM. “Ce s-a întâmplat cu PPDD în Gorj? Pot spune doar că este păcat că s-a ajuns aici. La Gorj, toată lumea ştie, că fostului preşedinte Căruntu i s-a solicitat o sumă de bani. Aşa este. I-a fost solicitat de Simona Man, preşedinta PPDD, să plătească 500 de milioane de lei organizaţiei din Bucureşti. Domnia sa m-a întrebat pe mine personal, eu fiind vicepreşedinte al organizaţiei, dacă este bine să achite banii în cauză. Eu i-am spus să nu îi dea, deoarece noi cheltuim destul cu organizaţia la nivelul judeţului Gorj”, a explicat Ciciu, acelaşi lucru fiind confirmat şi de Căruntu pe la numeroşi apropiaţi sau foşti membri ai partidului.

20.000 de euro, rapid pentru funcţie

Man nu s-a oprit însă aici, asta deoarece se cunoaşte deja că preşedinta este de fapt ,,trezoriera” partidului, cea care vine şi colectează aşa-zisele donaţii la PPDD. ,,După alte câteva săptămâni, Căruntu s-a dus din nou la Bucureşti la o întâlnire şi a venit înapoi şi mi-a spus că i s-au cerut iar bani. De data aceasta 20.000 de euro, ceruţi de organizaţia centrală. Dânsul va recunoaşte acest lucru deoarece este un om corect şi de valoare. Eu iar i-am spus să nu dea banii iar Căruntu mi-a spus că dacă nu îi dă va fi dat afară”, a completat Ciciu. Acest lucru s-a şi întâmplat de fapt. Cu câteva zile înainte de numirea lui Prunariu pe funcţia lui Căruntu, conducerea centrală aprobă în şedinţă de Birou demiterea acestuia din organizaţie şi numirea noului preşedinte. “Iată că, la două săptămâni de la îndepărtarea sa din organizaţie, în locul lui Căruntu a fost pus Mihai Prunariu. Aceşti escroci, Mihai Prunariu şi Ilie Petrescu şi cei doi oameni care nu sunt încadraţi politic deocamdată dar care se învârt în sferele de energie şi minerit, nu vă dau numele acestora pentru că nu vreau să le pronunţ, au reuşit să distrugă o organizaţie de la Motru de 800 de persoane, oameni care, timp de doi ani de zile, au avut încredere şi şi-au pus speranţele în Dan Diaconescu”, a subliniat apoi Căruntu, referindu-se deja la cunoscuţii Ionel Manţog şi Marin Condescu, care susţin financiar şi la capitolul strategie, PPDD Gorj.

Tranzacţia ,,PPDD”, consfinţită la fostul Dantex

Ciciu oferă şi alte informaţii legate de tranzacţionarea funcţiei de preşedinte la PPDD. “Aceşti bani s-au dat în faţă la Dantext unde s-au întâlnit două maşini şi patru persoane. A urcat unul din Gorj cu doamna Simona în maşină, au coborât şi au plecat iar spre Rovinari”, explică, în continuare, Ciciu refuzând să spună numele celui care a transferat în maşină banii Simonei Man. Mihai Prunariu, preşedintele PPDD Gorj, a negat declaraţiile lui Ciciu pe care l-a considerat frustrat pentru că nu a fost trecut pe un loc eligibil pe lista de consilieri ai PPDD Motru. Prunariu a menţionat, de asemenea, că nu este un escroc şi că el nu a dat bani pentru menţinerea sa pe funcţie, neştiind însă de activitatea altor persoane acuzate în acest fel. Ciciu nu a spus niciodată că Prunariu ar fi plătit pentru funcţia pe care o ocupă ci că au făcut asta cei doi susţinători ai săi la cârma PPDD, Manţog şi Condescu.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here