Chirurgul Bratiloveanu, propus cetățean de onoare al municipiului Motru!

5557

În ședința de CL Motru din această săptămână, pe ordinea de zi, se va afla și un proiect prin care se propune ca dr. chirurg Constantin Bratiloveanu, care de-a lungul carierei sale profesionale a salvat nenumărate vieți, să-i fie conferit titlul de cetățean de onoare al municipiului. Medicul s-a pensionat în urmă cu aproximativ doi ani, ultimul său loc de muncă fiind spitalul orășenesc din Motru. Propunerea a fost făcută de viceprimarul PSD, Cosmin Morega, ce consideră că medicul este o personalitate complexă, trăsături morale care atestă că în întreaga sa carieră a fost responsabil nu numai profesional, ci și în relațiile cu semenii săi. Aceasta este prima propunere de acest gen în mandatul actualului Consiliu Local ales în 2016.

Chirurgul Bratiloveanu are 75 de ani, fiind născut pe 4 iulie 1944 în orașul Strehaia, județul Mehedinți. După ce a absolvit cursurile primare, gimnaziale și liceale a urmat Institutul de Medicină și Farmacie din cadrul Facultății de Medicină Generală Timișoara.
A absolvit în 1968, fiind repartizat în Dolj, iar un an mai târziu a fost transferat la Strehaia unde a profesat aproape 6 ani. Din 1978 a venit prin transfer la Spitalul Motru, iar în 1981 a devenit șeful Secției Chirurgie, funcție pe care a deținut-o până la ieșirea la pensie. A realizat nenumărate intervenții chirurgicale în special abdominale, intervenții pe tiroidă, toracică, urologie, ortopedie… salvând multe vieți. A primit titlul științific de doctor în științe medicale prin ordin al ministrului Sănătății. A fost îndrumător de studenți străini, de lucrări practice și de diplomă, atât în țară, cât și în străinătate. Este un exemplu pentru toate generațiile de medici prin înalt profesionalism și seriozitate.,,Urmare a acestui parcurs profesional al domnului doctor, consider că toată munca dumnealui merită să fie lăudată prin conferirea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Motru”, a declarat viceprimarul Cosmin Morega. Proiectul va fi supus aprobării, joi, în ședință ordinară, după ce în ședințele de comisii acesta a fost lăudat și a primit vot pozitiv unanim.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Un om care merită toată aprecierea noastră, un om care si-a dăruit toată priceperea sa cetățenilor din Motru și nu numai. Meritati mult mai mult domnule doctor si sunt convins ca succesorii dvs care sunt mult mai tineri vor reuși să vă calce pe urme. Trebuie să ne respectăm adevăratele valori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here