Chirii de mii de lei, în Parcul Central din Târgu-Jiu

357

ateliere artisti plastici (1)Peste 500 de milioane de lei vechi “produce” Parcul Central din Târgu-Jiu pentru bugetul local. Nu este vorba, însă, de veniturile din turismul local ci despre taxele obţinute de la comercianţii şi patronii de localuri care îşi desfăşoară activitatea în acest spaţiu.

Buni de plată sunt patronii parcului de distracţii, afacerile cu copiii părând să meargă şi ele ca pe roate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu, un total de peste 51 de mii lei intră, anual, în bugetul local, de pe chiriile obţinute pe spaţiile din Parcul Central închiriate sau concesionate. Toate societăţile care îşi desfăşoară activitatea în acest perimetru plătesc o chirie lunar, trimestrială sau semestrială. Astfel, societatea Nic Sum plăteşte 2 600 lei pe trimestru pentru spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea un local cu specific ţărănesc, cu terasă. Şi societatea SC Fafin plăteşte, pentru cele două spaţii închiriate sumele de 490 de lei, respectiv 1 750 lei pe trimestru. De asemenea, la acestea se adaugă şi parcul de distracţii, patronii acestuia plătind către primărie nu mai puţin de 2 400 de lei pe lună. Aceştia au, se pare, şi cel mai bun profit, prin urmare îşi permit să plătească 24 de milioane de lei vechi chirie lunară pentru spaţiul pe care au jocuri şi aparate pentru distracţia copiilor. Un alt chiriaş este şi patronul ştrandului existent în parc, acesta plătind o chirie de 1 654 de lei semestrial.

Bani din suveniruri

O altă sursă de venit pentru primărie şi consiliul local devine şi centrul de informare turistică ce urmează a fi inaugurat săptămâna viitoare în clădirea care, până acum câteva luni, adăpostea atelierele artiştilor plastici.

Clădirea a fost reabilitată şi aranjată pentru scopurile pe care urmează să le deservească în curând. Astfel, aici, în cadrul a două magazinaşe, se vor vinde suveniruri şi, respectiv, lucrări de artă. „Încă nu am stabilit sub ce formă vom percepe taxe, asta urmează să se stabilească săptămâna aceasta. Oricum, vânzător va fi cineva de la direcţia noastră de cultură, iar obiectele cred că vor fi vândute în regim de consignaţie. Probabil că ne vor da o parte din profit”, a declarat Ramona Evulescu.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here