Chiriaşii ANL, la un pas de debranşare

111

Picture 004Chiriaşii unui bloc ANL din Târgu-Jiu au fost la un pas de a rămâne ieri dimineaţă fără apă la robinete. Reprezentanţii Aparegio SA, societatea care asigură alimentarea cu apă a municipiului, au acceptat însă să îi mai păsuiască puţin pe datornici. În blocul ANL locuiesc şi unii salariaţi ai administraţiei judeţene.

Locatarii blocului ANL situat în zona Plopilor din Târgu-Jiu acumulaseră datorii în valoare totală de peste 63 de milioane de lei vechi pentru apa consumată. Din acest motiv, reprezentanţii SC Apregio i-au somat pe chiriaşii datornici pe care i-au ameninţat în scris că îi vor lăsa, ieri dimineaţă, fără apă la robinete. La ora anunţată însă apa nu s-a oprit, locatarii fiind păsuiţi la plată de către cei de la Aparegio. ,,Aveau de plătit 6341 de lei, adică peste 63 de milioane de lei vechi. Suma nu este foarte mare, dar este vorba despre 25 de garsoniere. Au plătit în cele din urmă jumătate din sumă iar acum le-am făcut eşalonare la plată după ce am discutat cu responsabilii Asociaţiei nr.1 de care aparţine acest bloc ANL”, a declarat Ion Popescu, directorul SC Aparegio Târgu-Jiu.

Suferă pentru rău-platnici

Picture 016Cea mai mare parte a chiriaşilor ANL-ului stau şi acum cu teama că vor rămâne fără apă din cauza vecinilor rău-platnici. ,,Acum avem apă, deşi ne-au somat să plătim. Eu nu am datorii dar nu am ce face şi dacă este cazul voi rămâne fără apă din cauza vecinilor rău platnici”, a declarat unul dintre chiriaşii blocului ANL.

Drăguşin, la panou

În blocul ANL locuiesc însă şi persoane publice cunoscute. Unele au datorii mari la asociaţia de locatari, altele foarte mici. Virgil Drăguşin, fostul director adjunct al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj este şi el chiriaş în bloc, dar are de achitat doar puţin peste 70 de lei, fără restanţe şi penalităţi, la asociaţia de locatari. În bloc sunt însă persoane care au acumulat la asociaţie datorii cuprinse între 6 şi 9 milioane de lei vechi.

Anamaria Stoica

Asociaţia boşilor, debranşată de la apă

Directorul Aparegio, Ion Popescu, a anunţat ieri că dacă ANL-ul de pe Plopilor a scăpat de debranşare, nu la fel de norocoşi se pot considera locatarii blocului situat în centrul oraşului, la parterul căruia funcţionează Oficiul Poştal 1 Târgu-Jiu. În blocul ultracentral, arondat Asociaţiei nr. 138, s-au acumulat datorii la apă în valoare totală de 266 de milioane de lei vechi. În blocul în cauză domiciliază însă tot persoane publice cunoscute, gen Elvira Şarapatin, şefa Organizaţiei de femei a PSD Gorj, ori Dorel Chiriţescu, prorectorul Universităţii Constantin Brâncuşi, din Târgu-Jiu. Nu este însă prima dată când se întâmplă astfel de cazuri, asociaţia fiind foarte mare iar rău-platnicii de aici destui de numeroşi. Până la rezolvarea situaţiei, locatarii se vor alimenta de la o cişmea improvizată la parterul blocului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here