Chiriac, ales preşedintele PC Târgu-Jiu

296

chiriacMembrii organizaţiei municipale a PC Târgu-Jiu şi-au ales ieri conducerea. Dragoş Chiriac, unicul intrat în cursa pentru şefia PC Târgu-Jiu, a fost ales de cei 130 de delegaţi prezenţi în sală, obţinând unanimitate de voturi. Chiriac a fost până nu demult liderul organizaţiei de tineret a PC Gorj, fiind înscris în partid în 2008.

De asemenea, nouă persoane au fost alese pe funcţiile de vicepreşediţi printre aceştia aflându-se şi trei “verzi” adică Daniel Şorop, Mirel Meche şi Adrian Stanciu. Vicepreşedinţi au fost aleşi şi Ramona Birău, Dragoş Turtoi, Nicoleta Ciobanu, Elena Pîrgaru, Constantin Ţein şi Andrea Popescu. Tot cei veniţi de la Partidul Verde au prins şi trei posturi în delegaţia municipală a PC Târgu-Jiu, cei în cauză fiind Ovidiu Ghindă, Petre Romanos şi Nicolae Săseanu. Ioan Sîrbu a fost ales secretar. Invitaţi în sală au fost, Roman Bărbuţi de la PSD Târgu-Jiu, Marius Vlaicu de la UNPR Gorj, Matei Nădrag de la PNL Târgu-Jiu şi un reprezentant de la PNŢCD Gorj.

Petrescu i-a lăudat pe liberali

pc alegeriIlie Petrescu s-a aflat în prezidiu în sala în care s-au organizat alegerile municipale ale PC Târgu-Jiu. Petrescu a vorbit din poziţia de lider interimar despre organizaţia care a trebuit refăcută, după plecarea din partid a fostului preşedinte, Radu Leonard, aflat acum la PNL. “Legat de acţiunile partidului nostru la nivel de municipiu, noi am mai avut câteva tentative de reorganizare a organizaţiei municipale. Din păcate, s-a întâmplat că, în momentul în care am venit eu la PC, Radu Leonard, preşedintele interimar a pleca din partid, şi toată structura am fost nevoiţi să o luăm de la capăt”, a explicat Petrescu, care încerca să explice că are o organizaţie puternică deşi nu are, deocamdată, ce să le ofere membrilor. “Toată lumea care vine într-un partid politic întreabă ce îmi dai. Noi la acest partid nu avem ce da, iar toţi cei prezenţi în sală ştiu asta”, a explicat Petrescu, despre care s-a vehiculat în ultimul timp că nu mai este dorit în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene. Petrescu a părut că nu îl interesează prea mult acest lucru vorbim mai mult celor prezenţi despre intrarea PC-ului în USL.

“Suntem deschişi la alianţă dar nu ca o rudă săracă, ci pe picior de egalitate, pentru că în spatele nostru sunt oameni care activează pentru binele judeţului. Dacă nu există acest parteneriat, orice discuţie viitoare nu va avea nicio izbândă. Cred în USL, trebuie să avem o discuţie însă cu PNL-ul. Să vedem însă conferinţa judeţeană care va da un ton partidului nostru la nivel judeţean. Suntem deja o forţă creionată în judeţul Gorj”, a declarat Petrescu care l-a lăudat pe şeful PNL Gorj, Dian Popescu şi pe şeful organizaţiei municipale, Matei Nădrag.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here