Chiolhanurile protopopului Câmpeanu, sesizate mitropolitului Irineu

1656

Printr-o scrisoare adresată mitropolitului Olteniei, Irineu, de un aşa-zis grup de preoţi din cadrul Protoieriei Târgu-Jiu, document remis şi redacţiei Gorjeanul, se sesizează problemele pe care feţele bisericeşti le-ar avea cu protopopul Ionel Câmpeanu, cercetat recent de IPJ Gorj într-un dosar de braconaj şi nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor. Preoţii nu îţi dau numele,de teama unor potenţiale repercusiuni din partea protopopului, pe care îl consideră drept “un om periculos şi perfid”, care face “chefuri monstru” cu oameni sus puşi, la moşiile sale din Runcu şi Turburea. Reprezentanţii Mitropoliei Olteniei refuză însă să ia în considerare scrisoarea deschisă în cauză, pe motiv că este anonimă.

“Suntem un grup de preoţi din cadrul Protoieriei Târgu-Jiu Sud care, din motive lesne de înţeles, nu ne vom nominaliza întrucât ne este efectiv frică de repercusiuni şi vrem să vă aducem la cunoştinţă următoarele aspecte referitoare la Protoiereul Ionel Cîmpeanu. Din momentul când acesta a fost învestit în funcţie, noi cei care l-am susţinut sau nu, pentru această funcţie, am început să avem probleme cu Domnia sa”, se arată în scrisoarea în cauză. Cei care au redactat documentul susţin că ei nu ar face caz de cercetarea protopopului în dosarul de braconaj, incident legat de puşca sa de vânătoare, dar, vor să se ştie că “toţi preoţii din Protoieria Sud Târg-Jiu vrem să facem tot ce ne stă în putinţă ca la conducerea Protoieriei Sud să vină un Preot care să ştie ce vrea, aşa cum a fost fostul Protoiereu Vasile Vlădoiu sau cum este Părintele Protoiereu Dumitraşcu Bălan Cosmin de la Protoieria Nord”.

Relaţie bună cu Mitropolitul
În cuprinsul scrisorii se enumeră apoi aşa-zisele chefuri făcute de Câmpeanu, de la care invitatele pleacă chiar cu maşina Protoieriei Târgu-Jiu Sud, un Ford de culoare albă cu numărul de înmatriculare GJ.01.PTJ. “Toţi preoţii din cadrul Protoieriei Târgu-Jiu Sud chiar şi cei din Protoieria Nord cunosc faptul că Părintele Protopop Cîmpeanu este un om periculos şi perfid, peste tot lăudându-se că are o relaţie foarte bună cu Înaltpresfinţitul Mitropolit al Olteniei, Dr. Irineu, spunând prin cercurile care le frecventează că deseori înaltul îl vizitează la moşia sa din comuna Runcu, acolo unde Domnia sa face nişte chefuri monstru cu aşa-zişii săi prieteni din Poliţia Rutieră Gorj, de la Centrul Militar Gorj şi alţii privatizaţi, cu lăutari şi uneori chiar cu femei care, culmea, atunci când se pleacă de acolo acestea conduc maşina Protoieriei”, se mai sesizează în document. “Alte chiolhanuri se trag şi la Moşia acestuia de la Tulburea unde Părintele Protopop Cîmpeanu este vestit pentru ele”, spun apoi, în scris, aşa-zişii reclamanţi.

Popa prins şi la pescuit
Colegii potopopului, după cum se consideră în cuprinsul scrisorii, susţin că incidentul cu arma de vânătoare nu este singurul de braconaj în care Câmpeanu ar fi fost implicat. Anul trecut acesta ar fi fost prins în ilegalitate la pescuit de către jandarmi, acesta având permanent în portbagajul maşinii pe lângă reverendă şi sculele de pescuit.

Renovarea Protoieriei Târgu-Jiu la schimb cu renovarea casei protopopului
“Un alt aspect este acela al renovării Protoieriei Târgu-Jiu, renovarea acesteia făcându-se fără consultarea celuilalt Protoiereu Dumitraşcu Bălan Cosmin de la Protoieria Nord. Firma care a renovat Protoieria este a unui prieten al acestuia, dl. Nicu Creţu, iar, ca drept recompensă pentru Părintele Protopop acesta i-a renovat casa personală din Târgu-Jiu”, se mai arată în document, în care cei care l-au redactat cer “să se verifice aceste aspecte şi să ne ajutaţi”.

Mitropolia nu vrea să verifice nimic
Apostolache Ioniţă, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Târgu-Jiu, a declarat însă că aspectele sesizate în scrisoare nu vor fi verificate de instituţia în cauză deoarece scrisoarea nu este semnată. “Categoric nu luăm în considerare cele sesizate în scrisoare deoarece nu sunt asumate de grupul de preoţi care spun că ar fi redactat documentul. Nici scrisoarea nu ştim să fi ajuns la Mitropolia Olteniei”, susţine Apostolache Ioniţă. Acesta menţionează în schimb că dacă scrisoarea era semnată de o persoană a cărei identitate nu s-ar fi putut afla, adică tot un potenţial enoriaş anonim, Mitropolia Olteniei s-ar fi sesizat şi ar fi anchetat cele scrise la adresa lui Câmpeanu. În ce priveşte cercetarea protopopului de Târgu-Jiu, Câmpeanu în dosarul de braconaj, reprezentanţii Mitropoliei Olteniei aşteaptă “să se mai limpezească apele”. Mai precis, “aşteptăm o rezoluţie de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj, legat de cercetarea protopopului Câmpeanu”, mai spune Ioniţă.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here