Chinurile facerii noii Legi a pensiilor!

694
SANYO DIGITAL CAMERA

Motto: „Noua Lege a pensiilor va face dreptate milioanelor de pensionari care așteaptă de ani de zile acest lucru și care aduce echitate în sistem – pensii egale pentru muncă și contribuții egale.”Marcel Ciolacu, prim-ministru al României

Joi, cu totul pe neașteptate, înaintea ședinței de Guvern programate pentru ora 12:00, au apărut niscaiva disensiuni și se părea că ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, nu și-ar fi dat avizul pentru noul proiect al legii pensiilor, pe motiv că nu sunt bani pentru aplicarea ei.
PROBLEME CU MAJORAREA PENSIILOR. „Impactul creșterii pensiilor, de aproximativ 3% din PIB, este enorm”, spune președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă. „Este enorm, repetă să nu venim cu promisiuni nesusținute financiar”, a mai declarat liderul liberal.
Declarațiile au fost făcute joi.
„La cifrele anunțate aseară (miercuri seară, n.m. I.P.), impactul e de aproximativ 3% din PIB, este enorm, trebuie să identificăm sursele de finanțare, nu putem să promitem oamenilor (…) Să nu venim cu promisiuni nesusținute financiar”, a mai declarat Nicolae Ciucă.
Președintele pretinsului PNL a mai spus că liberalii vor aviza legea după ce vor fi stabilite sursele de finanțare pentru majorarea pensiilor. În aceeași zi, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a explicat revenirea la limitele actuale ale cash.
„Categoric, vom da un aviz, cu toții ne dorim să eliminăm inechitățile și să echilibrăm sistemul de pensii. Ca atare, vom clarifica”, a spus fostul premier.
„Problema va fi discutată în cadrul ședinței de Guvern”. Anteriom, prim-ministrul Românei, Marcel Ciolacu, a anunțat că de la 1 ianuarie 2024 toate pensiile din România vor fi majorate (de fapt, indexate, n.m. I.P.) cu 13,8%. O altă majorare ar trebui să aibă loc pe 1 septembrie 2024”, a declarat Marcel Ciolacu, conform Mediafax.
CRĂCIUNUL E SALVAT! S-a modificat, din nou, Legea porcului. Astfel, autoritățile nu mai sacrifică Ignatul și tradițiile românilor.
ISRAELUL VÂNEAZĂ INSURGENȚII HAMAS. Îi caută și în gaură de șarpe, dar mai ales prin tuneluri, în cea mai mare bază teroristă construită vreodată subteran.
Soldații israelieni continuă să pătrundă adânc, spre inima orașului Gaza, vânându-i pe insurgenții grupării teroriste Hamas. Armata Israelului a trecut la următoarea fază a operațiunilor sale, axată pe localizarea și dezactivarea rețelei de tuneluri în care se ascund liderii grupării teroriste. Israelul susține că Hamas își are comandamentul central, precum și un vast labirint de tuneluri, chiar sub orașul Gaza, numind întregul complex „cea mai mare bază teroristă construită vreodată.”
ION PREDOȘANU

P.S. PRIMELE REPATRIERI ALE ROMÂNILOR DIN FÂȘIA GAZA. Miercuri seară, cu o aeronavă TAROM, în care se afla și prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, au fost repatriați din Fâșia Gaza 93 de cetățeni români cu dublă cetățenie, iar în cursul nopții s-a mai efectuat un transport, tot din Cairo, de astă dată cu o aeronavă militară a României, care-a adus la Otopeni și 50 de cetățeni ai Republicii Moldova. Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a mulțumit Israelului, Egiptului și Statelor Unite ale Americii pentru sprijinul acordat (Ion Predoșanu)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here