Chimenul tratează bolile digestive

420
seminte-uscate-de-chimenAceastă plantă tradiţională este cunoscută pentru beneficiile sale medicale de zeci de ani. Chimenul are o multitudine de întrebuinţări de la alimentaţie la tratarea unor suferinţe. Chimenul ajută la digestie, fiind util pentru tulburări digestive, deoarece uleiul esenţial din seminţele de chimen activează glandele salivare.

De asemenea, timolul, prezent în seminţele de chimen, promovează o digestie lentă şi ajută împotriva arsurilor.

Dacă suferi de insomnie, seminţele de chimen îţi vin în ajutor. Seminţele de chimen te vor face să ai un somn liniştit, fără ca nimic să nu te distragă, deoarece acestea au un efect liniştitor.
Ameliorează greţurile de dimineaţă, aşa că seminţele de chimen fac minuni pentru femeile însărcinate. Se consumă sub formă de ceai, o linguriţă de seminţe de chimen la un pahar de apă. Acest ceai poate fi folosit şi de persoanele ce au greţuri dimineaţa din cauza unor boli.
Seminţele de chimen ajută în vindecarea simptomelor răcelii, printre care şi tusea. De asemenea, durerile în gât pot fi ameliorate cu ajutorul acestor seminţe.
Cu vârsta, metabolismul devine mai lent. Sucul de chimen te va ajuta, deoarece sporeşte căldura în organismul dumneavoastră şi în cele din urmă creşte metabolismul. Adaugă seminţe dietei tale şi te vei simţi mai bine.
De asemenea, seminţele de chimen te ajută să nu faci astm, bronşită sau alte probleme respiratorii.
Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here