Chef de chef pentru ceferiştii-şefi, la Polovragi

232

ceferistLa finalul săptămânii trecute, mai precis vineri şi sâmbătă seara, pe raza localităţii Polovragi s-a organizat un chef de amploare. Organizator a fost chiar ex-şeful staţiei CFR “Ecaterina Teodoroiu”, Victor Pănescu, care astfel şi-a marcat ieşirea la pensie.

Pănescu a invitat la un local din comună, spun unii dintre participanţi, sub protecţia anonimatului, pe foştii săi şefi din fosta Regională CFR Craiova, dar şi o parte dintre foştii subalterni şi colegii de la alte staţii CFR. Cap de listă la petrecere a fost inginerul Victor Frăsinoi, directorul Centrului de Exploatare CFR Craiova. Acesta a fost însoţit şi de inginerul Fredi Doru Scăunaşu, şeful Revizoratului CFR, cât şi de Barbu Silanovici, revizorul de sector Siguranţa Circulaţiei. Participanţii la chef nu au venit cu mâna goală la “sărbătorit”, ci au pus mână de la mână şi alături de băutură îmbuteliată l-au cadorisit pe proaspătul pensionar cu un baston şi o pălărie, susţin unii dintre participanţii la chef.

Cânt cu gura pentru şefi

Sub aburii lui Bachus, unii din subalternii boşilor CFR de la Craiova, le-au cântat petrecăreţilor, invitându-i la joc. Cel care a încântat audienţa se aude că a fost Ion Tomescu, impiegat de mişcare la Halta Valea Sadului, aflată în subordinea Staţiei “Ecaterina Teodoroiu”, adică în fosta subordine a pensionarului Pănescu. Tomescu a cântat din gură şi la instrumente câteva melodii pentru fostul său şef cât şi pentru actualii săi şefi de la CFR Craiova.

Nepotisme marca CFR

Petrecerea de la Polovragi a avut loc pe fondul frământărilor care macină salariaţii simpli ai CFR-ului din Oltenia, care se tem de disponibilizări. Pănescu însă, noul intrat la pensie, este însă cel care îşi face griji cel mai puţin, spun apropiaţii săi, deoarece vrea să îl introducă în sistemul CFR, după plecarea sa, pe al doilea fiu al său, ca şi nou angajat. După cheful monstru de la Polovragi cu siguranţă că niciunul dintre şefii pe care i-a omenit cu mâncare şi băutură nu i se vor opune. Primul copil al lui Pănescu este impiegat de mişcare la halta CFR Parângu, aparţinând Staţiei “Ecaterina Teodoroiu”. De altfel, odrasla, Ion Pănescu, se afla, până nu demult, în subordinea tatălui său care conducea staţia de la Ecaterina.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here