Chef de chef cu votanţii, în căminul cultural! – Vicele PDL din Hurezani a furat startul campaniei electorale

181

primaria hurezani 1Şeful organizaţiei PDL Hurezani, Ion Mândruţ, totodată viceprimar a organizat sâmbătă o mare petrecere în căminul cultural al localităţii. Scopul, a fost unul electoral, şi-au dat cu părerea o parte dintre cei care s-au omenit la masa portocaliilor, voturile fiind asigurate astfel pentru anul viitor. Să nu rateze paranghelia viceprimarului, localnicii au venit şi de la mare distanţă pentru a se desfăta cu bucatele şi băutura dată gratuit de cei de la PDL, şi după câteva ore au plecat chercheliţi dar convinşi că până la alegeri vor mai avea parte de astfel de petreceri. Localnicii au bănuit că în spatele chefului s-ar fi aflat şi primarul PSD, Gheorghe Cîrstea, care a negat însă că a avut vreo legătură cu petrecerea cu scop electoral.

Căminul Cultural din Hurezani a fost utilizat sâmbătă pentru petrecere de organizaţia locală a PDL, fără vreun contract de închiriere cu autorităţile locale care deţin spaţiul. Asta deoarece viceprimarul PDL, Ion Mândruţ, a considerat cu de la sine putere că poate să folosească un spaţiu public pentru o activitate de asemenea natură, fără a plăti vreun sfanţ. Întrebat prin ce modalitate a fost utilizat sâmbătă Căminul Cultural Hurezani, edilul localităţii, Gheorghe Cîrstea, a menţionat că ar trebui să îl întrebăm de acest lucru pe viceprimarul Mândruţ, care a fost principalul organizator al petrecerii.  ion mandrut vice“Vă rog să îl întrebaţi pe viceprimar în legătură cu spaţiul. Petrecerea nu a fost organizată de mine ori de PSD Hurezani. Organizaţia locală a PDL a organizat totul. Vicele Mândruţ este preşedinte”, a declarat edilul Cîrstea. Anunţat probabil că i se va solicitat un punct de vedere pe tema chefului electoral, pedelistul Mândruţ nu a răspuns la telefon, ca apoi, la al doilea apel, să şi-l închidă de tot.

Capacitatea căminului, 200 de locuri

În jur de 200 de localnici din comuna Hurezani şi-au dat astfel întâlnire la căminul cultural la invitaţia şefului PDL din localitate, Ion Mândruţ. “Am venit de la Plopu de la şapte kilometri, ne-a invitat vicele Mândruţ”, a declarat unul dintre participanţii la petrecere. Nu a fost singurul care a spus acest lucru, localnicii mai vârstnici fiind transportaţi cu maşinile spre cămin, majoritatea apelând la rude. Şi oamenii nu au avut ce pierde, au petrecut ore bune, s-au înfruptat din preparatele tradiţionale servite cu această ocazie, au băut şi au jucat, majoritatea întorcându-se la casele lor pe trei cărări.

caminul cultural hurezaniPrimarul Cîrstea: “Eu nu am participat”

Deşi petrecăreţii au bănuit că în spatele petrecerii s-ar fi aflat şi primarul Gheorghe Cîrstea, s-au convins apoi că Mândruţ a fost ober-şef la chef, edilul PSD neparticipând de loc la petrecere. O declară de altfel şi edilul local. “Eu nu am participat la această petrecere. Nu am nicio legătură cu ce a fost sâmbătă acolo”, a explicat primarul Cîrstea. De altfel, se pare că nici deputatul Cosmin Popescu, care are Hurezaniul pe colegiul său nu ar fi participat la cheful fostului său coleg de partid. Şi cum PDL-ul nu avea nici un sfânt de sărbătorit, şi nici măcar Ziua Vârstnicilor care a fost deja organizată în localitate, scopul chefului este lesne de înţeles. Asta cu atât mai mult cu cât vicele vrea să candideze la anul pentru postul de primar, aşa cum a făcut şi în urmă cu trei ani de zile.

Călinoiu, revoltat!

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a criticat cele petrecute la Hurezani atacând însă deciziile şi “nesimţirea celor de la vârful PDL”, care îşi permit să cumpere oamenii după ce i-a minţit atâţia ani. “Nu pot să cred cum au tupeu să se prezinte în faţa oamenilor. Ce grad de nesimţirea au dorind să câştige alegerile pe fondul sărăciei şi foametei de care au parte exact pensionarii, vârstnicii pe care vor să îi folosească pentru voturi. Este un mare grad de nesimţire a conducerii politice. Au făcut atât de mult rău iar acum continuă să cumpere voturi”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here