Chec de post cu banane şi nuci

496

Ingrediente:
3 banane coapte
180 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
200 ml ulei
250 g făină
o linguriţă rasă cu bicarbonat
o jumătate de linguriţă praf de copt
un vârf de cuţit sare
o linguriţă coajă de lămâie rasă
o jumătate de cană cu alune/migdale/nuci
zahăr pudră

Preparare
Se pun alunele la copt pentru aproximativ zece minute într-o tavă, la foc moderat. După ce s-au răcit, se fărâmiţează. Pasăm bananele bine coapte, iar apoi le punem într-un castron, amestecându-le cu uleiul, zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Se amestecă până când pereţii vasului rămân curaţi. Separat, amestecăm făina cernută cu bicarbonatul, sarea, praful de copt şi alunele măcinate, după care amestecăm până se omogenizează. Ungem o formă de chec sau aşezăm o fâşie de hârtie de copt la bază şi băgăm la cuptor, la foc mic (175 grade C) pentru aproximativ 50 de minute. La final, lăsăm să se răcească şi cernem zahăr pudră pe deasupra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here